Η βράβευση της μοναδικής, αναισθησιολόγου του νοσοκομείου της πόλης Μαρίας Ψαρομιχαλάκη από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και τον Δήμο Ιεράπετρας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, έδωσε μεγάλη χαρά και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία.
Μόνη και πραγματικά..μοναδική ,αφού κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους ασθενείς.
Στην ομιλία του ο προέδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος μίλησε με θέρμη για την σπουδαία προσφορά της,αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Ένας άνθρωπος, κράτησε το Νοσοκομείο μας, όλες τις δύσκολες στιγμές όρθιο. Δεν εμφανίζεται στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Δεν είναι στον χαρακτήρα της. Πείσμα, στωικότητα, αντοχή και μεγάλη αξιοπρέπεια. Γλυκιά προσέγγιση ,κάθε ασθενούς. Επιστημονικά άριστη και ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ. Η κυρία Μαρία Ψαρομιχαλάκη, διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Έπρεπε να κάνει το εαυτό της κομμάτια και να τον διαμοιράσει με τον πιο δίκαιο τρόπο σε κάθε έναν από εμάς που ζητούσαμε τη βοήθεια της. Έτσι την θέλαμε στο χειρουργείο, την θέλαμε στο επείγον περιστατικό, την θέλαμε στα τμήματα του Νοσοκομείου, την θέλαμε στο ασθενοφόρο για τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών. Και ήταν εκεί.
»
Την ώρα της βράβευσης
Ο ίδιος υπογράμμισε:
«Θα μπορούσε να κλείσει τα χειρουργεία στα τακτικά τουλάχιστον περιστατικά όπως έκαναν πάρα πολλοί συνάδελφοι της με συνθήκες πολυτελείας συγκριτικά με τις συνθήκες που αντιμετώπιζε η Μαρία. Δεν το έκανε. Άφησε στην άκρη κάθε προσωπική της ανάγκη και αγωνίστηκε μέχρι εξουθένωσης για να μας υπηρετεί. Εμάς μας βόλευε να ξεχνάμε πως και αυτή είναι μάνα. Μας βόλευε να την θεωρούμε μηχανή χωρίς προσωπικές ανάγκες. Βολευτήκαμε. Και όταν κάποια στιγμή διαφάνηκε κάποιο φως, ότι θα υπάρξει υποστήριξη στο έργο της, εμφανίστηκαν τα «εντέλλεσθε».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κατέληξε: Αυτή η εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να της εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και μια μεγάλη συγγνώμη. Και μια υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε την προσφορά της .Γι’ αυτό την παρακαλούμε να δεχθεί από εμάς ένα μικρό συμβολικό δώρο. Όχι για την ίδια, γιατί ξέρουμε πως δεν την ενδιαφέρει. Για τα παιδιά της όμως, γιατί πρέπει να γνωρίζουν τι μάνα έχουν.»