Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Το χοιρινό με μέλι που θα λατρέψετε

Η εύκολη και γρήγορη συνταγή με χοιρινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Δείτε μια συνταγή που πραγματικά θα λατρέψετε και εσείς και όσοι την δοκιμάσουν.

Συστατικά

  1. χοιρινό, κομμάτια κομμένο σε φέτες
  2. λίγο φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σκόρδο
  3. 1 φλιτζάνι μέλι
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, περισσότερο για γεύση
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση βαθύ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τα κομμάτια χοιρινού. Προσοχή, πρέπει να υπάρχει χώρος μεταξύ των κομματιών. Κατά το μαγείρεμα, καρυκεύστε το χοιρινό με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρετε το χοιρινό, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κομμάτια του χοιρινού να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.

Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να μυρίσει, περίπου ένα ή δύο λεπτά.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέστε μέλι στο χοιρινό. Ανακατεύετε πολύ καλά, συνεχίζετε το μαγείρεμα για δύο με τρία λεπτά ακόμη, μέχρι το μέλι να καλύψει καλά το χοιρινό και να πήξει ελαφρώς. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!

ΠΗΓΗ: healthstat.gr