Αυτά τα κεφτεδάκια με χοιρινό κιμά, κόλιανδρο και φιστίκια Αιγίνης συνδυάζουν υπέροχες γεύσεις και υφές. Η γλυκόξινη σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα τους δίνει την τέλεια ισορροπία, κάνοντάς τα ιδανικά για κάθε περίσταση.
Ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!
Υλικά / Μερίδες: 4
Για τους κεφτέδες
- 500 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 40 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός
- 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 350 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του αέρα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου των 40-50 γρ. και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Σάλτσα
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς και το ξύσμα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό.
- Αδειάζουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
ΠΗΓΗ:
gastronomos.gr