Οι μπανάνες είναι το πλούσιο σε κάλιο φρούτο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, καθώς μπορεί να ωριμάσουν και να μαυρίσουν πολύ γρήγορα.
Υπάρχουν τρόποι αποθήκευσης των μπανανών ώστε να έχετε κάποιο έλεγχο στη διαδικασία ωρίμανσής τους και να τις διατηρείτε φρέσκες και νόστιμες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα:
Ανάλογα με την ωριμότητά τους κατά την αγορά, οι μπανάνες θα διατηρηθούν στον πάγκο σας για δύο έως έξι ημέρες.
Αν συνηθίζετε να αγοράζετε μπανάνες, αξίζει να επενδύσετε σε μια θήκη με γάντζο. Το κρέμασμα των φρούτων εξαλείφει το ενδεχόμενο μελανιών, το οποίο συμβαίνει όταν οι μπανάνες βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη. Θα πρέπει επίσης να επιδιώκετε να κρατάτε τα φρούτα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς η θερμότητα του ήλιου μπορεί να προκαλέσει την ταχεία ωρίμανσή τους.
Όπως συμβαίνει με πολλά φρούτα, η ψύξη και η κατάψυξη μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των μπανανών. Ωστόσο, αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο και γυρίσετε σπίτι με ένα μάτσο μαυρισμένες μπανάνες στον πάγκο σας, υπάρχει πάντα μια λύση: το ψωμί μπανάνας.