Αν και φέτος μας έκανε να καρδιοχτυπήσουμε, θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Βάση της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας καθώς έχει πολλαπλά ωφέλη.
Οι αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν το ελιξίριο της ζωής. Οι γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν ότι είναι πηγή νεότητας.
Το ελαιόλαδο εδώ και χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιστημόνων που το θεωρούν βασικό πυλώνα της διατροφής μας αν θέλουμε ένα δυνατό και υγιή οργανισμό.
Με μισή κουταλιά ελαιολάδου την ημέρα μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων.
Ενώ η πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό περιοδικό, δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ελαιόλαδο σε καθημερινή βάση, έχουν δυνατότερα οστά, καλύτερη όψη δέρματος, μικρότερες πιθανότητες για προβλήματα άνοιας, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου κατά 25%.