Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας πως οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό, αυτή τη φορά μέσα από την κουζίνα του Oma, το πρώτο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου με αστέρι Michelin.
Στη φετινή απονομή των βραβείων Michelin, ο σεφ Jorge Paredes και ο ιδιοκτήτης David Carter, τιμήθηκαν με το πρώτο τους αστέρι Michelin, και το πρώτο σε κατά μέρος vegan εστιατόριο της πόλης.
«Βρείτε τη διακριτική μικρή πινακίδα και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τον επάνω όροφο σε αυτό το ζωηρό, εξαιρετικά διασκεδαστικό εστιατόριο που σερβίρει συναρπαστική κουζίνα από την Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτό είναι το σημείο που οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας της πρωτεύουσας ζητούσαν, με εξαιρετικά νόστιμα πιάτα για μοίρασμα και περιλαμβάνουν επάλειψη και ψωμί, τόνο σε διάφορες μορφές, πολλά φαγητά στη σχάρα με κάρβουνα και ξεχωριστά πιάτα όπως η σπανακόπιτα και το γιουβέτσι. Η σκεπαστή βεράντα έχει θέα στην αγορά Borough Market, ο ρυθμός της κουζίνας είναι τέλειος και η νεαρή ομάδα εξυπηρέτησης είναι ζεστή και εξυπηρετική. Ο κατάλογος των παράκτιων κρασιών είναι επίσης εξαιρετικός», γράφει ο οδηγός Michelin για το εστιατόριο που μόλις κέρδισε ένα αστέρι.
Το OMA βρέθηκε συγκεκριμένα «οικογένεια» των 22 νέων μονοάστερων γαστρονομικών προορισμών του οδηγού Michelin για τη Βρετανία και την Ιρλανδία το 2025.
OMA: Το εστιατόριο με τη διπλή πρωτιά
Διπλή η υπερηφάνεια για τον συμπατριώτη που κατάφερε να διακριθεί όχι απλά ως ελληνική, αλλά και γευστική πρωτοπορία, καταφέρνοντας να συνθέσει μία πολυσχιδή παλέτα γεύσεων χωρίς απαραίτητα ζωικά προϊόντα.
«Η μαγειρική του OMA είναι νόστιμη με έναν πομπώδη και τολμηρό τρόπο, που “ζωγραφίζει» με έντονες πινελιές γεύσης χωρίς θα θυσιάζει το βάθος ή την ισορροπία», αναφέρει το άρθρο του οδηγού.
Οι επιθεωρητές του οδηγού «ξεφύλλισαν» το μενού του εστιατορίου, και απόλαυσαν ανά τους μήνες απλά και πιο περίπλοκα πιάτα, από καλαμάρια στα κάρβουνα, μοσχαρίσια ουρά γιουβέτσι, τσιγαριστό αρνίσιο πατσά με χούμους, μέχρι fusion γκασπάτσο και σούσι σε μία σαλάτα Toro με λαχανικά.
«Με το αστέρι MICHELIN της OMA να σημαίνει μια στιγμή-ορόσημο για την ελληνική κουζίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει θέσει υψηλές προσδοκίες για κάθε μελλοντικό επισκέπτη», σχολιάζει ο οδηγός.