Το διαβάσαμε  κι αυτό: Η κρητική σαλάτα με αγκινάρες είναι από τα… «χειρότερα φαγητά του κόσμου»

Ένα ελληνικό φαγητό περιλαμβάνεται στη λίστα του Taste Atlas με τα «χειρότερα του κόσμου» και αυτό είναι η σαλάτα με αγκινάρες που απαντάται κυρίως στην Κρήτη.

Το Taste Atlas παρουσίασε την ετήσια λίστα με τα 100 τρόφιμα που συγκέντρωσαν τη χειρότερη βαθμολογία στον πλανήτη και, ακόμα και για έναν δημοσιογράφο που έχει δοκιμάσει σούπα από όρχεις ταύρου και τζιτζίκια 17 ετών, πολλά από τα παρακάτω φαγητά ακούγονται αηδιαστικά.
Όπως αναφέρει η nypost, η κατάταξη έχει προκύψει από 335.106 αξιολογήσεις από τους χρήστες του site.

Τα εν λόγω εδέσματα δεν θεωρούνται «τελικό, γενικό συμπέρασμα», σύμφωνα με το Taste Atlas, το οποίο σημειώνει ότι η λίστα υπάρχει για να «προωθήσει εξαιρετικά τοπικά φαγητά» και «να ενσταλάξει υπερηφάνεια για τα παραδοσιακά πιάτα», ενώ ενθαρρύνει τους αναγνώστες να είναι περίεργοι για πιάτα που δεν έχουν δοκιμάσει.

Δείτε τη λίστα:

Blodpalt (Λαπωνία)

Πρόκειται για ντάμπλινγκ από αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού γεμάτο με αίμα ζώου.

Παραδοσιακά τα γεμίζουν με αίμα ταράνδου, ωστόσο οι σύγχρονες τοπικές ποικιλίες διαθέτουν χοιρινό αίμα και άλλους τύπους ζωικού πλάσματος.

Hakarl (Ισλανδία)

Στο εθνικό πιάτο της Ισλανδίας «πρωταγωνιστεί» το κρέας του παλιότερου είδους καρχαρία του κόσμου, της Γροιλανδίας.

Οι Βίκινγκς επινόησαν αυτό το πιάτο, αφού έθαψαν το αρπακτικό υπόγεια για εβδομάδες, για να το καθαρίσουν από τις τοξίνες του και να το κάνουν βρώσιμο.

Στη συνέχεια, έβγαζαν τον θαμμένο καρχαρία και τον κρεμούσαν για να τον ωριμάσουν κι άλλο.

Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με το ουρικό οξύ του ψαριού τού έδωσε ένα άρωμα γεύσης που περιγράφεται καλύτερα ως «μπλε τυρί με επίγευση ούρων».

Ενώ το πιάτο ζυμώνεται τώρα σε ένα δοχείο και όχι στη γη, εξακολουθεί να διατηρεί την πικάντικη ουσία του.

Ίσως, δεν είναι περίεργο που ο αείμνηστος γαστρονόμος, Anthony Bourdain, περιέγραψε το πιάτο ως «το χειρότερο, πιο αηδιαστικό και τρομερό γευστικό πράγμα».

Bocadillo de Sardinas (Ισπανία)

Το ισπανικό σάντουιτς με σαρδέλες σε κονσέρβα είναι το νέο trend του TikTok.

Σερβίρεται σε είδος μπαγκέτας (barra de pan) που κόβεται σε φέτες κατά μήκος και ολοκληρώνεται με πιπεριές, ντομάτες, κόλιανδρο, μαρούλι, κρεμμύδια, αβοκάντο, ελιές, βραστά αυγά, μαγιονέζα, μουστάρδα, σάλτσα γιαουρτιού, μανιτάρια, σοταρισμένα λαχανικά και ελαιόλαδο.

Τσεχική σούπα ψωμιού (Τσεχία)

Παρασκευάζεται από μπαγιάτικο ψωμί, νερό, κρεμμύδια και μπαχαρικά σε ζωμούς με διάφορα λαχανικά ρίζας που μερικές φορές εμπλουτίζονται με αυγά.

Yerushalmi kugel (Ισραήλ)

Πρόκειται για ένα κέικ που σερβίρεται σε εβραϊκές γιορτές και χρονολογείται από το 1700.

Φτιάχνεται από νουντλς αυγών επικαλυμμένα με μείγμα ελαιόλαδου και ζάχαρης, καρυκευμένο με πολύ μαύρο πιπέρι.

Ταϊλανδέζικη σούπα με εντόσθια ψαριού (Ταϊλάνδη)

Πρόκειται για εντόσθια ψαριού που έχουν υποστεί ζύμωση, σερβιρισμένα σε μια πάστα κάρι που σιγοκαίει από πιπεριές τσίλι, γκαλανγκάλ, κουρκουμά, ασκαλώνια και λεμονόχορτο.

Luther Burger (ΗΠΑ)

Είναι ένα cheeseburger με μπέικον και άλλα συστατικά, καθώς και με δύο ντόνατς γλασέ ντόνατς και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά από τα Frankenfoods, με πάνω από 1.000 θερμίδες.

Για όσους δεν πτοούνται κυκλοφορεί και σε εκδοχή σούπας, με οκτώ ντόνατς και τριπλάσιες θερμίδες.

Ζελέ από χέλια (Ηνωμένο Βασίλειο)

Μοιάζει με ρέγγα τουρσί και φτιάχνεται από ψιλοκομμένα χέλια που έχουν βραστεί μέχρι να γίνουν… ζελατίνα.

Καρυκεύεται συχνά με άσπρες πιπεριές και ξίδι.

Chapelele (Παταγονία)

Είναι ένα παραδοσιακό ψωμί, παρασκευασμένο μόνο από πατάτες και αλεύρι, που μαγειρεύεται στον ατμό σε μια τρύπα στο έδαφος (curanto), αλλά μπορεί επίσης να τηγανιστεί ή να ψηθεί.

Σαλάτα αγκινάρας (Ελλάδα)

Η αγκινάρα είναι γενικά ένα «δύσκολο» για πολλούς φαγητό, αλλά φαίνεται ότι για πάρα πολλούς είναι… απαίσια.

Έτσι, η κρητική σαλάτα αγκινάρας κατέληξε στη λίστα των χειρότερων φαγητών σύμφωνα με την κατάταξη του Taste Atlas.

Αποτελείται από αγκινάρες που κόβονται και βράζονται σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού και κατόπιν αλείφονται με ένα ντρέσινγκ από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο.

Ψιλοκομμένος άνηθος, αλάτι και πιπέρι ολοκληρώνουν το πιάτο.