Το μπαχαρικό – «ασπίδα» κατά του σακχάρου στο αίμα και του φουσκώματος

Εάν είστε λάτρεις των φυσικών θεραπειών, τότε υπάρχει ένα μπαχαρικό, το οποίο αν το τρώτε κάθε πρωί θα σας βοηθήσει με το φούσκωμα και το σάκχαρο του αίματος. Το φούσκωμα είναι μια πολύ συνηθισμένη ενόχληση που μπορεί να κάνει κάποιον να αισθάνεται άβολα και αμήχανα.

Μία ειδικός στην απώλεια βάρους μοιράζεται το μυστικό της όπλο ενάντια σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα, το φούσκωμα. Η Gabby Marechal, coach υγείας και φυσικής κατάστασης γυναικών με 7.500 followers στο Instagram, εφιστά την προσοχή σε μια απλή θεραπεία, η οποία μπορεί να καταπολεμήσει τα πεπτικά προβλήματα.

Ισχυρίζεται ότι το ωμό τζίντζερ με άδειο στομάχι μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως λέει: «ως γυναίκα που πάλευα πάντα με στομαχικά προβλήματα όπως φούσκωμα και πόνο μου συνέστησαν να τρώω ωμό τζίντζερ κάθε πρωί».

Αρχικά, παραδέχτηκε ότι ήταν δύσπιστη. «Στην αρχή νόμιζα ότι αυτό ήταν κάτι περίεργο, αλλά μετά από λίγες μέρες το συνήθισα», προσθέτει. Μοιράστηκε επίσης τα θετικά αποτελέσματα που βίωσε αφού έκανε το ωμό τζίντζερ βασικό συστατικό στην πρωινή της ρουτίνα.

Όχι μόνο ενίσχυσε τις κινήσεις του εντέρου της, αλλά ανακούφισε επίσης το φούσκωμα και τη δυσφορία στο στομάχι, προετοιμάζοντάς την για ένα υπέροχο ξεκίνημα στη μέρα της.

«Δεν λέω ότι το τζίντζερ είναι ο μοναδικός λόγος που συνέβη αυτό, αλλά βοήθησε 100% και τώρα το κάνω αυτό κάθε πρωί», καταλήγει.

Το ωμό τζίντζερ είναι γνωστό για τα πολυάριθμα οφέλη του στην υγεία, προσφέροντας ανακούφιση από τη ναυτία που προκαλείται από χημειοθεραπεία, είναι απόρροια της εγκυμοσύνης ή άλλων καταστάσεων.

Η πιπερόριζα προάγει την πέψη λόγω της τζιντζερόλης, η οποία ενισχύει τη γαστρεντερική κινητικότητα, παράλληλα με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που καταπολεμούν την οξείδωση των λιπιδίων και το σχηματισμό αντιδραστικών ειδών οξυγόνου.

Επιπροσθέτως, το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Εάν δεν σας είναι ευχάριστο να μασήσετε ωμό τζίντζερ, μπορείτε να το προσθέσετε σε smoothies ή σε τσάι.

ΠΗΓΗ: healthstat.gr