Τα ελληνικά πιάτα που ξεχώρισαν στην λίστα του Taste Atlas

Στην πρώτη θέση της λίστας του Taste Atlas με τις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου για το 2024-2025 βρέθηκε η Ελλάδα.

Η ελληνική κουζίνα κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη με βαθμολογία 4,60, αφήνοντας πίσω της άλλες δημοφιλείς γαστρονομικές κουλτούρες, όπως η ιταλική, η μεξικανική και η ισπανική.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα βασίζονται σε 477.287 έγκυρες αξιολογήσεις για 15.478 τρόφιμα στη βάση δεδομένων του Taste Atlas.

Τα 10 ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση είναι:

  1. Γραβιέρα Νάξου
  2. Σαγανάκι
  3. Παϊδάκια
  4. Γραβιέρα Κρήτης
  5. Κοντοσούβλι
  6. Τρίγωνα Πανοράματος
  7. Συμιακό γαριδάκι
  8. Σφέλα
  9. Αρσενικό Νάξου
  10. Μπουγάτσα

Taste Atlas: Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο

  1. Ελλάδα
  2. Ιταλία
  3. Μεξικό
  4. Ισπανία
  5. Πορτογαλία
  6. Τουρκία
  7. Ινδονησία
  8. Γαλλία
  9. Ιαπωνία
  10. Κίνα
  11. Πολωνία
  12. Ινδία
  13. ΗΠΑ
  14. Περού
  15. Σερβία
  16. Βραζιλία
  17. Κροατία
  18. Κολομβία
  19. Βιετνάμ
  20. Ουγγαρία

Ολόκληρη η λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες