«Από τις δέκα πρόσφατες μελέτες για τα αυγά και τις καρδιακές παθήσεις, όλες ήταν παρατήρησης και επίσης σε όλες εκτός από δύο τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν δόθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες», λέει ο Dr Eric Berg στο κανάλι του στο YouTube.
«Οι μελέτες που απαιτούν από τους ανθρώπους να θυμούνται όλα όσα έχουν φάει σε μια χρονική περίοδο είναι γενικά ανακριβείς. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τι έχουν φάει και επικεντρώνονται στα θετικά πράγματα που θυμούνται αντί να αναφέρουν τα αρνητικά», διευκρινίζει ο Dr Eric Berg.
Ο ειδικός τονίζει ότι «τα αυγά είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε. Ο κρόκος του αυγού περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά εκτός από τη βιταμίνη C».
Οι κρόκοι αυγών από πουλερικά που εκτρέφονται σε βοσκότοπους είναι μια εξαιρετική πηγή για τα ακόλουθα:
– Βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, Β12
– Την ενεργή μορφή της βιταμίνης Α (ρετινόλη)
– Βιταμίνη Ε
– Βιταμίνη Κ2
– Βιταμίνη D
– Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
– Κάλιο, μαγνήσιο και σελήνιο
«Τα αυγά είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης μαζί με το ανθρώπινο μητρικό γάλα και είναι μια από τις καλύτερες πηγές χολίνης.
Οι κρόκοι αυγών προάγουν υγιή επίπεδα χοληστερίνης. Μπορούν να αυξήσουν την HDL χοληστερίνη και επίσης μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος της LDL χοληστερίνης σας. Οι κρόκοι αυγών είναι ο τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης και λίπους και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.
Οι κρόκοι αυγών περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Πρόκειται για καροτενοειδή που βρίσκονται πιο συχνά στα λαχανικά. Αυτά τα καροτενοειδή είναι πιο βιοδιαθέσιμα στα αυγά και βοηθούν στην προστασία των ματιών από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη. Προστατεύουν επίσης τον ενδοθηλιακό ιστό στο εσωτερικό των αρτηριών», προσθέτει ο Dr Eric Berg.
Και για όσους δεν έχουν πειστεί με τα παραπάνω ο Dr Eric Berg συνοψίζει λέγοντας ότι «τα αυγά δεν προκαλούν καρδιακά προβλήματα αλλά βοηθούν σε καρδιακά προβλήματα».
Με πληροφορίες healthstat.gr