Σπιτικό σοκολατένιο αυγό χωρίς ζάχαρη για τα βαφτιστήρια σας και όχι μόνο

Φέτος το Πάσχα, αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, θα ξεκινήσουμε από το σοκολατένιο αυγό.

Τι πιο ωραίο να φτιάξετε εσείς τη λιχουδιά που περιμένουν πώς και πώς τα βαφτιστήρια. Και μπορούν να το απολαμβάνουν χωρίς φόβο, αφού δεν περιέχει ζάχαρη.

Βρήκαμε μία υγιεινή συνταγή για πασχαλινό, σοκολατένιο αυγό χωρίς ζάχαρη και… τύψεις!

Τι θα χρειαστείτε

  1. 65 γρ. (3/4 της κούπας) αποξηραμένη καρύδα
  2. 80 ml (1/3 της κούπας) λάδι καρύδας, λιωμένο
  3. 3 κουτάλια της σούπας κρέμα καρύδας
  4. 1 κουτάλι της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  5. 1 κλωναράκι βανίλιας ανοιγμένο στα δύο

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  1. 220 γρ. βούτυρο κακάο
  2. 120 γρ. (1 κούπα) σκόνη κακάο
  3. 125 ml (1/2 κούπας) σιρόπι σφενδάμου ή 175 γρ. (1/2 κούπας) μέλι
  4. 1 κλωναράκι βανίλιας ανοιγμένο στα δύο
  5. Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους που θα βγάλετε από την βανίλια. Αφήστε το μπολ για μισή ώρα στο ψυγείο.
Χωρίστε το μείγμα σε 12 μέρη και με τα χέρια σας σχηματίστε κάθε κομμάτι σε σχήμα αυγού ή αν έχετε καλούπι ακόμα καλύτερα. Τοποθετήστε τα αυγά σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και αφήστε τον στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.

Όσο παγώνουν τα αυγά, φτιάξτε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο κακάο σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε και τα υπόλοιπα συστατικά, και ανακατέψτε τα μαζί για να σχηματίσεις μια κρεμώδη σοκολατένια σάλτσα.

Βουτήξτε τα παγωμένα αυγά καρύδας στην σοκολάτα έως ότου καλυφθούν ολόκληρα και μετά ξαναβάλτε τα στο ψυγείο.