Αγαπάμε ρετρό συνταγές, ειδικά για γλυκά, γιατί μας πηγαίνουν πίσω στην παιδική μας ηλικία.
Και παιδική ηλικία σημαίνει παγωτό. Προσωπικά, το καλύτερο παγωτό, που θυμάμαι να σκοτωνόμαστε, για να γλείψουμε και το τάπερ, στο σπίτι της γιαγιάς, ήταν αυτό που έφτιαχνε με τα χεράκια της.
Με λίγα απλά υλικά, χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ανακατέματα, μέσα-έξω στην κατάψυξη.
Συνήθως τα σπιτικά παγωτά, έχουν ως βάση τη σαντιγί και το βαρύ ζαχαρούχο γάλα και τείνουν να κρυσταλλώνουν και να γίνονται εύθρυπτα στην κατάψυξη.
Την πηκτικότητα και την συνοχή στο εύκολο αυτό, παγωτό, δίνει το καλαμποκάλευρο, που βρίσκεται στη στιγμιαία κρέμα στιγμής, με όποια γεύση προτιμάτε: βανίλια ή σοκολάτα.
Ρετρό σπιτικό παγωτό
Υλικά:
- 2 φακέλους κρέμα αραβοσίτου στιγμής γεύση σοκολάτα ή βανίλια
- 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεσαίο μπολ φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα την ανακατέψουμε με δύο φλιτζάνια πλήρες γάλα και τη ζάχαρη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μέτριες κορυφές.
- Με διπλωτές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγί, στην έτοιμη κρέμα αραβοσίτου.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και καταψύχουμε, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.