Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τον πελτέ ντομάτας

Ο πελτές ντομάτας δίνει παραπάνω ένταση στη γεύση ακόμη και στο πιο απλό πιάτο. Επιπλέον, περιέχει λυκοπένιο μία αντιοξειδωτική ουσία, γνωστή για την προστασία της υγείας της καρδιάς. Συνήθως δεν χρησιμοποιούμε μία ολόκληρη κονσέρβα ντοματοπελτέ ακόμη και αν έχουμε τραπέζι και χρειάζεται να μαγειρέψουμε για πολλά άτομα.

Αν, λοιπόν, κάθε φορά αναρωτιέστε πως να τον αποθηκεύσετε σωστά για να μην μουχλιάσει υπάρχει ένας τρόπος, που είναι σημαντικό να γνωρίζετε και θεωρείται ο καλύτερος από όλους, ώστε να μην πετάτε τρόφιμα στα σκουπίδια.

Η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας]

Αν χρησιμοποιείται συχνά πελτέ ντομάτας μπορείτε να αδειάσετε την κονσέρβα σε ένα γυάλινο βάζο, να ισιώσετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι και να γεμίσετε το υπόλοιπο βάζο με ηλιέλαιο. Έπειτα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το καπάκι και να τον συντηρήσετε στο ψυγείο. Αν ωστόσο δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά πελτέ ντομάτας μπορείτε να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη, αφού τον ανοίξετε και να τον διατηρήσετε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη:

Η πρώτη είναι να παγώσετε τον υπολειπόμενο πελτέ σε θήκες για παγάκια, και όταν αυτά παγώσουν να αποθηκεύσετε τα παγάκια σε σακουλάκι τροφίμων με zipper.

Η δεύτερη επιλογή είναι – αν δεν έχετε θήκες για παγάκια – να απλώσετε σε μία λαδόκολλα κουτάλακια του γλυκού πελτέ, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα στις κουταλιές. Μεταφέρετε στην κατάψυξη και αφήστε τα να παγώσουν, έπειτα βάλτε τον παγωμένο πελτέ σε ένα σακουλάκι τροφίμων με zipper.

Η τρίτη επιλογή είναι παγώσετε τον πελτέ σε ένα δοχείο και όταν χρειάζεστε να κόβετε με ένα μαχαίρι ή με ένα κουτάλι να βγάζετε την ποσότητα που χρειάζεστε.

Σημείωση: Όταν μεταφέρετε τον παγωμένο πελτέ σε σακουλάκι αφαιρέστε τον αέρα, κλείστε αεροστεγώς.