Αυτό λέει ο Mιχάλης Τυράκης, ο Κρητικός σεφ που τρελαίνει το Μιλάνο με το πανετόνε του. Το βάπτισε MiTo και έχει διπλή σημασία αυτό το όνομα. Από τη μία δηλώνει τις πόλεις απ’ όπου προέρχεται η παράδοση που ευλαβικά τηρεί στη συνταγή του ο Μιχάλης Τυράκης: το Μιλάνο και το Τορίνο.
Από την άλλη, έχει να κάνει με τον μίτο, το νήμα που ξετύλιξε από την Κρήτη μέχρι το Μιλάνο , όταν το 2021 δημιούργησε μέσα στην ίδια την έδρα της αυτοκρατορίας του διάσημου γλυκίσματος το αγαπημένο των Ιταλών πανετόνε MiTo’21.
Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ανέφερε: Τον πρώτο Δεκέμβρη που βρέθηκα στην Ιταλία δοκίμασα για πρώτη φορά πανετόνε και έγινα μανιώδης καταναλωτής ψάχνοντας κάθε χρόνο τα καλύτερα και τα πιο δημοφιλή από τους πιο γνωστούς μαέστρους του είδους. Τριάντα χρόνια αργότερα και έπειτα από μια διαδρομή σε γνωστές εταιρείες στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ τις σχετικές γνώσεις μου και να δημιουργήσω τη δική μου πρόταση, που βασίζεται στη μιλανέζικη εκδοχή του πανετόνε.» Ο ίδιος , απαντώντας στο ερώτημα τι κάνει το πανετόνε του τόσο ξεχωριστό, είπε: Οι περισσότεροι αναφέρονται στην πλούσια σε αρώματα βουτυράτη γεύση, όπως και στη νωπή υφή του, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι λιώνει στο στόμα. Ιδιαίτερη μνεία κάνουν όμως και στη βιολογική σουλτανίνα Κρήτης, όπως και στην επιλογή των εσπεριδοειδών.