Η μους σοκολάτας είναι ένα γλυκό που αρέσει στους περισσότερους. Τι θα λέγατε να την φτιάξετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Στις 14 Φεβρουαρίου λουλούδια και γλυκά θα έχουν την τιμητική τους. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να δείξετε την αγάπη σας με ένα σπιτικό γλυκό;
Εμείς σας δίνουμε την υγιεινή εκδοχή της με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη ώστε να μπορούν να την φτιάξουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.
Τι θα χρειαστείτε
Για το πιάτο
• σοκολατένια μους γιαουρτιού
• μαριναρισμένα φρούτα
• αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
• παξιμάδι χαρουπιού, σπασμένο
• βατόμουρα
Για τη σοκολατένια μους γιαουρτιού
• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 60 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
• 100 γρ. μέλι
• 2 γρ. κανέλα
• 2 γρ. αλάτι
Για τα μαριναρισμένα φρούτα
• 60 γρ. πορτοκάλι φιλέτο, κομμένο σε μέτριο καρέ
• 40 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε μέτριο καρέ
• 20 γρ. σταφίδες
• 80 γρ. χυμός πορτοκάλι
• 40 γρ. amaretto
Εκτέλεση
Για το πιάτο
Σε πιάτο σερβίρουμε τη σοκολατένια μους και γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα φρούτα, τα αμύγδαλα, το παξιμάδι χαρουπιού και τα βατόμουρα.
Για τη σοκολατένια μους γιαουρτιού
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε σκεύος σερβιρίσματος και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για τα μαριναρισμένα φρούτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για τουλάχιστον για 30 λεπτά. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι του σεφ Γιάννη Λουκάκου.