Όταν έχει ζέστη, ιδίως τις μέρες του καύσωνα, η καμπίνα ενός αυτοκινήτου γίνεται… απλησίαστη. Οι Ιάπωνες όμως έχουν βρει τη λύση και γι αυτό!
Οι υψηλές θερμοκρασίες στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και επικίνδυνες για τον οδηγό, αλλά και τους επιβαίνοντες και κατά συνέπεια και για την οδική ασφάλεια.
Το πρόβλημα αυτό είναι συχνό και στη χώρα μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς με επιτυχία την αυξημένη θερμοκρασία στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου υπάρχουν πολλοί με πρώτο και καλύτερο το ίδιο το air condition, το οποίο και είναι και το πλέον απαραίτητο στοιχείο εξοπλισμού για την γρήγορη ρύθμιση της θερμοκρασίας σε ιδανικά επίπεδα κατά την οδήγηση, όπως αναφέρει το carandmotor.gr.
Όμως οι Ιάπωνες έχουν βρει τη λύση… χωρίς air condition!
Σε ένα video που μας έρχεται από την δεκαετία του 1990 οι Ιάπωνες παρουσιάζουν τον καλύτερο γι’ αυτούς τρικ για να κρυώσει γρήγορα η καμπίνα ενός αυτοκινήτου κάτι που κάνουν μάλιστα με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο.
Εξηγώντας και με επιστομονικό τρόπο το πώς λειτουργεί το τρικ οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν επί της ουσίας την πόρτα του συνοδηγού ως ένα είδος βεντάλιας κατεβάζοντας παράλληλα το παράθυρο του οδηγού που βρίσκεται στην άλλη πλευρά.
Έτσι και αγνοώντας ολοκληρωτικά το γεγονός ότι από το ανοιχτό παράθυρο θα δραπετεύσει ούτως ή άλλως ο αέρας που βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στην καμπίνα και είναι πιο θερμός από εκείνον του περιβάλλοντος, ανοιγοκλείνουν την πόρτα του συνοδηγού πολλές φορές για να «σπρώξουν» τον αέρα από το παράθυρο του οδηγού και να επισπεύσουν την διαδικασία.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε: