Η επίσκεψη, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου, εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Κρήτης σε διεθνές επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας περιήγησής τους, οι δημοσιογράφοι του Food & Travel Magazine εξερεύνησαν περιοχές του Λασιθίου, συμπεριλαμβανομένων του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τοπικούς παραγωγούς και να γευτούν αυθεντικές κρητικές συνταγές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις, παραγωγούς και τους Συλλόγους Ξενοδόχων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας που συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της δράσης και για την φιλοξενία στα ξενοδοχεία Daios Cove Luxury Resort, Coriva Beach Hotel & Bungalows και Sitia Beach City Resort & Spa.
Το επερχόμενο αφιέρωμα στο Food & Travel Magazine αναμένεται να προσφέρει σημαντική προβολή στην περιοχή, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Κρήτης και του Λασιθίου στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Κλώντζας, δήλωσε: “Η φιλοξενία του Food & Travel Magazine αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το Λασίθι και την Κρήτη ως προορισμούς υψηλής γαστρονομικής αξίας”.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Ιωάννης Ανδρουλάκης, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε τη δημοσιογραφική αποστολή. Οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις γεύσεις, τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και, πάνω απ’ όλα, τους ανθρώπους του τόπου μας.
Η θετική τους ανταπόκριση επιβεβαιώνει την ποιότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων και των εμπειριών που προσφέρει η περιοχή μας.
Το αναπτυξιακό σύμπλεγμα που δημιουργούμε μέσα από συνέργειες και συλλογική προσπάθεια, το προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της Κρήτης και του Λασιθίου ως ενιαίου προορισμού”.