Μακαρονάδα, ο αγαπημένος υδατάνθρακας του Έλληνα μετά την τηγανητή πατάτα, αλλά μετά βίας αναγνωρισμένη στην παγκόσμια γαστρονομία, όπου κυριαρχεί η ιταλική pasta.
Εμείς μπορεί να ορκιζόμαστε στις ντόπιες παραλλαγές μας, όπως το γιουβέτσι με κριθαράκι, οι χυλοπίτες, τα σκιουφιχτά, αλλά στο παγκόσμιο «στερέωμα», είναι μία η μακαρονάδα που μας κρατά σχετικούς.
Και δεν είναι άλλη από τα μακαρόνια με κιμά, τα οποία ψηφίστηκαν στην πλατφόρμα Taste Atlas ως η 10η καλύτερη στον κόσμο, μπαίνοντας στην top λίστα, η οποία αναμενόμενα μονοπωλείται από την Ιταλία.
Μακαρονάδα με κιμά: Η μόνη στο «βάθρο»
Ο ιστότοπος γράφει για την «ιερή» σε εμάς μακαρονάδα: «Αυτή η ελληνική εκδοχή του ραγού με κρέας είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με πολλαπλές εκδοχές ανά την Ελλάδα.
Τα μακαρόνια με κιμά πάνε σε κάθε τραπέζι και παραλλάσσονται με τοπικά υλικά, αλλά τα διακρίνουν τα αρωματικά μπαχαρικά όπως η κανέλλα και το γαρύφαλλο».
Μία θέση πιο κάτω στη λίστα, κατάφερε να ανέβει και η αστακομακαρονάδα, χωρίς να μπει στο top 10. Οι υπόλοιπες μακαρονάδες της λίστας ήταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου ιταλικές:
- Καρμπονάρα
- Αματριτσιάνα
- Λιγκουίνι με θαλασσινά
- Πάστα αλα Γκρίτσια
- Κάτσιο ε Πέπε
- Σπαγγέτι άλιο όλιο
- Σόπα κριόλα (Περού)
- Σπαγγέτι μυδιών
- Σπαγγέτι πουτανέσκα
- Μακαρόνια με κιμά
Πηγή: reader.gr