Οι περισσότεροι λάτρεις του αβοκάντο έχουν έρθει αντιμέτωποι- και όχι μόνο μία φορά- με το ίδιο πρόβλημα: τη μία ημέρα είναι άγουρο και «ξαφνικά» έχει γίνει παραγινωμένο.
Ο λογαριασμός «Gardenzella» στο Instagram δίνει τρία τρικ που μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα.
Με το πρώτο «κόλπο» το αβοκάντο ωριμάζει μέσα σε 10 λεπτά. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα, το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 100 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά (έως 30), το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και είναι έτοιμο.
Για να καταλάβουμε πόσο ώριμο είναι το αβοκάντο αφαιρούμε το κοτσάνι και κοιτάζουμε το χρώμα από κάτω. Το καφέ αποτελεί ένδειξη ότι είναι παραγινωμένο.
Ένας εύκολος τρόπος να «ανοίξουμε» το αβοκάντο είναι να το κόψουμε πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια. Έτσι μπορούμε να το ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.
Τέλος, μπορούμε να διατηρήσουμε ώριμο το αβοκάντο για πάνω από έξι μήνες βάζοντάς το στην κατάψυξη. Όταν είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε, το ξεπλένουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε στον πάγκο για 20 λεπτά.