Οι αυγόφετες είναι ένα νόστιμο πιάτο για πρωινό ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν σας έχει περισσέψει τσουρέκι από το Πάσχα, μία εναλλακτική επιλογή είναι το κάνετε αυγόφετες.
Οι αυγόφετες με τσουρέκι είναι ένα χορταστικό πιάτο, γεμάτο αρώματα και έντονες γεύσεις, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Ας δούμε τη συνταγή για τις αυγόφετες με τσουρέκι που προτείνει ο Γιάννης Λουκάκος.
Τι θα χρειαστείτε
– 8 χοντρές φέτες τσουρέκι
– 350 γραμμάρια γάλα
– 3 αυγά
– 20 γραμμάρια ζάχαρη
– 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
– αλάτι
– κανέλα σε σκόνη
Μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο σας με καραμελωμένες μπανάνες. Θα χρειαστείτε:
– 250 γραμμάρια μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
– 25 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
– 50 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη με μελάσα
– 30 γραμμάρια μπράντι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
Μουσκεύουμε στο μίγμα τις φέτες τσουρεκιού καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από την υφή του τσουρεκιού μας και το μέγεθος της κάθε φέτας).
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τις φέτες τσουρεκιούαπό το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφού στραγγίξουν κάπως, τις σερβίρουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες και αν θέλουμε παγωτό.
Για τις μπανάνες
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς).
Προσθέτουμε τις μπανάνες, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 2 λεπτά. Όταν οι μπανάνες μαλακώσουν, προσθέτουμε το κονιάκ και τις κρατάμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.