Μια υπέροχη συνταγή για την Κυριακή του Πάσχα για αρνάκι στον φούρνο. Μια εμπνευσμένη συνταγή από την πατρίδα μου την Κρήτη και ειδικά τις Γωνιές Πεδιάδος Χερσονήσου, ένας συνδυασμός που σου επιτρέπει να νοιώσεις τα αρώματα της γόνιμης γης, και του παραδοσιακού αρνιού όπου σου διεγείρει τους γευστικούς σου κάλυκες. Μια δικής μου έμπνευσης συνταγή για δυνατούς ουρανίσκους που αγαπάνε τις Κρητικές γεύσεις.
Υλικά για 8 άτομα
1 μεγάλο ματσάκι γιαχνερά όπως αυτά που βάζουμε στις χορτόπιτες (γούλα, πράσο, μάραθο κλπ)
8 μεγάλες μερίδες αρνάκι από μπούτι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (όχι light)
1/2 φλ. ελαιόλαδο + 1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. corn flour
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι χυμό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλεντεράκι ανακατεύουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αρνάκι και μαρινάρουμε με την παραπάνω μαρινάδα το κρέας για μία ώρα. Βγάζουμε το αρνί από την μαρινάδα και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές και το βάζουμε στην άκρια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα γιαχνερά καλά και τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια. Παίρνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τα γιαχνερά. Περιλούζομε τα γιαχνερά με την μαρινάδα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, το corn flour και περιλούζομε τα γιαχνερά, με το μείγμα από το γιαούρτι. Τοποθετούμε τις μερίδες το αρνάκι πάνω από τα γιαχνερά.
Τοποθετούμε πάνω από το ταψί αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Celsius ή 350 Fahrenheit στις αντιστάσεις για 1 – 1,5 ώρα ή έως ότου ψηθεί το κρέας αναλόγως το κόψιμο.
Σερβίρεται ζεστό με πατάτες φούρνου.
Καλή επιτυχία!!!