Μια λίστα με τα 100 γεύματα που άρεσαν λιγότερο στους αναγνώστες, με αποτελέσματα από όλο τον κόσμο από σχεδόν 600.000 αξιολογήσεις εξέδωσε ο ταξιδιωτικός οδηγός TasteAtlas. Στην τελευταία θέση ήταν τα ζυμαρικά «blodpalt» από τη Φινλανδία, τα οποία βραβεύτηκαν με μόλις 1,6 αστέρια στα πέντε.
Τα ζυμαρικά, τα οποία συνδέονται με τη βόρεια Σουηδία και τη Φινλανδία, παρασκευάζονται από αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού αναμεμειγμένο με αίμα ζώων.
Επίσης ένα βρετανικό κλασικό πιάτο συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα και ανακηρύχθηκε επίσημα το πέμπτο χειρότερο όλων των εποχών.
Τα παραδοσιακά ζελέ χελιού του ανατολικού Λονδίνου σημείωσαν μόλις 2,1 αστέρια, με τους καλοφαγάδες να απωθούνται από την ασυνήθιστη υφή τους.
Το street food του Cockney χρονολογείται από τον 18ο αιώνα ως ένας φτηνός και εύκολος τρόπος παροχής γεύματος – και τα χέλια ήταν ένα από τα λίγα είδη ψαριών που μπορούσαν να επιβιώσουν από τη βαριά ρύπανση του ποταμού Τάμεση εκείνη την εποχή.
Τα χέλια καλύπτονται με ζελατίνη, γαρίφαλο, ξύδι, λευκό πιπέρι και αλάτι και εξακολουθούν να είναι άμεσα διαθέσιμα σε πολλά καταστήματα.
Στη δεύτερη θέση ήταν το bocadillo de sardinas της Ισπανίας, με βαθμολογία 1,9.
Αν και μπορεί να φαίνεται απρόσβλητο με την πρώτη ματιά – καθώς είναι μόνο ένα σάντουιτς – είναι γεμάτο με κονσερβοποιημένες σαρδέλες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με πιπεριές, ντομάτες, κόλιανδρο, βραστά αυγά, μαγιονέζα και σάλτσα γιαουρτιού.
Στην τρίτη θέση ήταν μια άλλη σουηδική προσφορά, η πολύ θερμιδική Calskrove – μια πίτσα καλτσόνε γεμιστή με χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες.
Η ισπανική Angulas a la cazuela, με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων, κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Οι αναγνώστες σαφώς δεν ήταν λάτρεις των χελιών ή των ψαριών, καθώς το παραδοσιακό πιάτο φτιάχνεται με angulas (baby χέλια), σκόρδο, νιφάδες πιπεριού, ελαιόλαδο και αλάτι.
Η υπόλοιπη πρώτη δεκάδα περιελάμβανε το μπέργκερ ramen της Νέας Υόρκης, το chapelele (ψωμί της Χιλής), τα faves a la Catalana (φασόλια μαγειρεμένα με λουκάνικο), το Thorramatur (κρέας και ψάρι από την Ισλανδία, συμπεριλαμβανομένου του καρχαρία) και τα ταϊλανδέζικα εντόσθια ψαριών ξινό κάρυ.
Η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει τις αγκινάρες σαλάτα και τα μπουρμπουρέλια, που καταλαμβάνουν την 23η και 65η θέση αντίστοιχα στο Top 10Ο.
Οι βαθμολογίες βασίστηκαν στις απόψεις του κοινού του TasteAtlas, αλλά ο ιστότοπος επιμένει ότι δεν πρέπει να θεωρηθούν ως «το τελικό παγκόσμιο συμπέρασμα για τα τρόφιμα».
Αναφέρει στην ιστοσελίδα τους: «Σκοπός τους είναι να προωθήσουν εξαιρετικά τοπικά τρόφιμα, να ενσταλάξουν υπερηφάνεια για παραδοσιακά πιάτα και να προκαλέσουν περιέργεια για πιάτα που δεν έχετε δοκιμάσει».
Αυτά είναι τα χειρότερα πιάτα
1. BLODPLAT – FINLAND
2. BOCADILLO DE SARDINAS – SPAIN
3. CALSKROVE – SWEDEN
4. ANGULAS A LA CASUELA – SPAIN
5. JELLIED EELS – UK
6. RAMEN BURGER – USA
7. CHAPALELE – CHILE
8. FAVES A LA CATALANA – SPAIN
9. THORRAMATUR – ICELAND
10. FISH ENTRAILS – THAILAND
11. SILK WORMS – THAILAND
12. MOONCAKE – CHINA
13. SVIð – ICELAND
14. AMBUYAT – BRUNEI
15. NERVETTI – ITALY
16. TINUTAN – INDONESIA
17. MARMITE&CHIP SANDWICH – NZ
18. CHICKEN GIZZARDS – PORTUGAL
19. HEUSUPPE – SWITZERLAND
20. FROG EYE SALAD – USA
21. FRIED SPIDER – CAMBODIA
22. DEVILLED KIDNEYS – UK
23. AGNIARES SALATA – GREECE
24. GOMME – NORWAY
25. OIL DOWN – GRENADA
26. ZYMLOK – POLAND
27. BLACK PUDDING – IRELAND
28. BANKU – GHANA
29. LUTEFISK – NORWAY
30. CZERNINA – POLAND
31. BREAD SOUP – CZECH
32. KUGEL – JERUSALEM DISTRICT
33. BALALEET – UAE
34. OREZ SHU’IT – JERUSALEM
35. SON-IN-LAW EGGS – THAILAND
36. PANIKI – INDONESIA
37. KORESH BAMIEH – IRAN
38. TIRGGEL – SWITZERLAND
39. KALVSYLTA – SWEDEN
40. DUCK’S HEAD – CHINA
41. GACHAS – SPAIN
42. GUINEA PIG – PERU
43. SHAKARAP – UZBEKISTAN
44. POTATO SALAD – SOUTH KOREA
45. KOLLPITE – KOSOVO
46. LONGEOLE – SWITZERLAND
47. MARMITE – UK
48. BALUT – PHILIPPINES
49. BLODPUDDING – SWEDEN
50. SKLANDRAUSIS – LATVIA
51. ZUNGENWURST – GERMANY
52. BLOOD PUDDING – VIETNAM
53. BEONDEGI – SOUTH KOREA
54. GAZPACHO – SPAIN
55. MEHLSUPPE – SWITZERLAND
56. CALDO DE PAPAS – SPAIN
57. BOILED FIDDLEHEADS – CANADA
58. RISOTTO ALLE FRAGOLE – ITALY
59. MASOLVA POMAZANKA – CR
60. FICELLE PICARDE – FRANCE
61. KATA-KAT – PAKISTAN
62. MISSI ROTI – INDIA
63. TOM CHUET – THAILAND
64. SUCHAR – CZECH REPUBLIC
65. BOURBOURELIA – GREECE
66. PAULISTA – BRAZIL
67. KAPUSKA – TURKEY
68. MUISJES – NETHERLANDS
69. FISKEBOLLER – NORWAY
70. NAPORITAN – JAPAN
71. CHOCOLATE BACON – USA
72. PORK AND BEANS – USA
73. BAKED ENDIVES AND HAM – USA
74. INDIGIRKA SALAD – RUSSIA
75. TETE DE VEAU – FRANCE
76. RIZ CASIMIR – SWITZERLAND
77. HORMIGA CULONA – COLOMBIA
78. NASIBAL – NETHERLANDS
79. CHICKEN A LA KING – USA
80. MILLIONBOF – DENMARK
81. BORLEVES – HUNGARY
82. FIAMBRE – GUATEMALA
83. VEGETABLE ROLL – IRELAND
84. PICANTE DE CUY – PERU
85. GHAPAMA – ARMENIA
86. SMALAHOVE – NORWAY
87. SARA UDON – JAPAN
88. FASTENWAHE – SWITZERLAND
89. KNEIPP BREAD – NORWAY
90. BRATHERING – GERMANY
91. TORTILLA DE MANZANA – SPAIN
92. PASTEL CORDOBES – SPAIN
93. HONGEO – SOUTH KOREA
94. SEKIHAN – JAPAN
95. OLLA DE CARNE – COSTA RICA
96. PEPIAN DE CUY – PERU
97. AFANG SOUP – NIGERIA
98. SESWAA – BOTSWANA
99. BOLOS PASTRY – PORTUGAL
100. COOKIE SALAD – USA