10 συνταγές για να απολαύσουμε το θρεπτικό σπανάκι

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το σπανάκι είναι superfood, καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα έχει λίγες θερμίδες. Μπορεί, βέβαια, συνήθως να το φτιάχνουμε μόνο ως σπανακόρυζο, αλλά μπορεί να μπει σε άπειρες συνταγές και να έχουμε και νόστιμα πιάτα. Δείτε παρακάτω 10 προτάσεις μας:

Σπανακόρυζο με κουσκούς
All time classic σπανακόρυζο με  μελωμένο κουσκούς σε ένα πιάτο που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά. Και το λάδι του άνηθου του δίνει από πάνω άλλη ομορφιά. Με βαρελίσια φέτα εννοείται. Και μπόλικο ζυμωτό ψωμί.

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι
Η κρέμα γάλακτος αγκαλιάζει τα ζυμαρικά και το σπανάκι  σε ένα απλό αλλά μοναδικά νόστιμο πιάτο.

Μαυρομάτικα με κιμά μοσχαρίσιο, μάραθο και σπανάκι
Ένα πολύ απλό και θρεπτικό πιάτο με όσπρια, σπανάκι και κιμά, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Μίνι κέικ με κιμά, σπανάκι και μανιτάρια
Αλμυρά κεκάκια με κιμά, σπανάκι και μανιτάρια που μπορούν να ανοίξουν ένα τραπέζι, αλλά και να γίνουν το ιδανικό σνακ στην καθημερινότητά σας.

Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί
Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Το σπανάκι ταιριάζει υπέροχα στο κοτόπουλο.

Πίτα με σπανάκι, κολοκύθα και φέτα
Μια πολύ νόστιμη πίτα με άρωμα ελληνικό, αφού στη γέμισή της έχει σπανάκι, κολοκύθα και φέτα, που θα ενθουσιάσει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους.

Τραγανή σπανακοτυρόπιτα
Η σπανακόπιτα με τυρί είναι από τα πλέον αγαπημένα snack για το γραφείο και το σχολείο, ενώ ταιριάζει πολύ στο καθημερινό και κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και σε ένα brunch.

Σουφλέ σπανάκι με μετσοβόνε, γραβιέρα και κασέρι
Ξεχάστε την παρμεζάνα, το έμενταλ και το γκούντα. Αυτό το σουφλέ με σπανάκι γίνεται με 3 αγαπημένα ελληνικά τυριά και είναι απλά ακαταμάχητο!

Ζυμαρικά ογκρατέν γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο
Ποιoς αρνείται στην πρόκληση των ζυμαρικών, πόσο μάλιστα όταν είναι στο φούρνο με μια νόστιμη γέμιση; Η γέμιση με σπανάκι τα κάνει ξεχωριστά.

Σπανάκι γκρατέν
Το σπανάκι εδώ σερβίρεται σε γκουρμέ εκδοχή και συνοδεύεται από μπεσαμέλ. Μπορεί να σερβιριστεί και σε επίσημο τραπέζι.

Πηγή: cantina.gr