Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την εκλογή νέου διευθυντή του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Ήδη έχει οριστεί η επταμελής επιτροπή επιστημόνων που θα αξιολογήσει τα πρόσωπα και αύριο, Τρίτη, και την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνουν οι παρουσιάσεις των τριών υποψηφίων ενώπιον των ερευνητών και του προσωπικού του Ινστιτούτου.
Η επιλογή του νέου διευθυντή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.
Όπως έχει γράψει η «Π», τη θέση διεκδικούν ο σημερινός διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Σπύρος Αναστασιάδης, ο ερευνητής του ΙΗΔΛ- ΙΤΕ, κ. Μανώλης Στρατάκης, καθώς και ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Συβρίδης.
Σημειώνεται ότι αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει παρουσίαση ο κ. Στρατάκης, στις 3 το απόγευμα ο κ. Συβρίδης και την Τετάρτη στις 3 το απόγευμα ο κ. Αναστασιάδης.
“Ο στόχος μας”
Οι τρεις υποψήφιοι μιλούν στην «Π» για τον πρώτο στόχο τους, εφόσον εκλεγούν. Για τη διαδικασία της παρουσίασης, ο κ. Σπύρος Αναστασιάδης αναφέρει πως «είναι μία ευκαιρία οι υποψήφιοι να εκθέσουν στον κόσμο τις σκέψεις τους». Τονίζει: «Εγώ έχω ένα έργο πέντε ετών, θα προσπαθήσω να το αναδείξω και να ζητήσω την υποστήριξη του κόσμου για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε κάποια από τα πράγματα που έχουμε κάνει».
Ο κ. Μανώλης Στρατάκης αναφέρει: «Σε κάθε τέτοια εκλογή, αυτό που επιδιώκει ο κάθε διευθυντής είναι το καλό του Ινστιτούτου, το καλό των εργαζομένων και όλων των μελών του Ινστιτούτου. Ο στόχος μου είναι να βελτιώσω την αίγλη του και την καθημερινότητα των μελών του Ινστιτούτου. Ο στόχος μου είναι ενωτικός, όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για το καλό του Ινστιτούτου και του ΙΤΕ, γενικότερα γιατί θεωρούμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Ιδρύματος».
Ο κ. Δημήτρης Συβρίδης τονίζει πως στόχος του είναι «να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε το Ινστιτούτο, να ανεβάσουμε σε κάθε επίπεδο τις επιδόσεις του, βέβαια σε συνδυασμό με την ορμονική ολοκλήρωσή του στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας, είναι πολύ σημαντικό για σας».
Τονίζει πως «έχετε ένα διαμάντι» και θεωρεί ότι σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Κρήτη, που έχουν μια τεράστια συνεισφορά στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, όπως τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό αλλά και την υψηλή τεχνολογία παγκοσμίου εμβελείας, υπάρχει μία εικόνα υψηλού επιπέδου για την Κρήτη.