Το ΕΛΜΕΠΑ στις Ημέρες Καινοτομίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Tριήμερο Καινοτομίας “InnoDays – Ημέρες Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης 2022” που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στις 25 με 27 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μορφές της εκδήλωσης.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ είχε σημαντική παρουσία στην εκδήλωση με τη συμμετοχή του εργαστηρίου Επιστήμης Δεδομένων, Πολυμέσων και Μοντελοποίησης (DataLab) ανάμεσα στους εκθέτες της εκδήλωσης στο περίπτερο Α07 του ΕΛΜΕΠΑ.

Το εργαστήριο DataLab του Τμήματος παρουσίασε καινοτόμες εφαρμογές στην ανάλυση δεδομένων όπως η εφαρμογή κινητών Visit Planner που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλέον οι επισκέπτες της πόλης του Αγίου Νικολάου για να περιηγηθούν στην πόλη σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η πρόσφατη Διεθνής Διάκριση του Εργαστηρίου DataLab στον διαγωνισμό πληροφορικής του RecSys που μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμο προϊόν πρόβλεψης των αγορών χρηστών σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Οι επισκέπτες επίσης ενημερώθηκαν μέσω της καινοτόμας εφαρμογής κινητών του Τμήματος και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υποδομές και το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος αλλά και για το δωρεάν πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του με θέμα «Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός» που και φέτος συμπεριλαμβάνεται στα μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Κρήτη σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων που δέχθηκε και το ποσοστό 100% αποδοχής της εγγραφής τους και από τους 24 επιτυχόντες φοιτητές.

Στην παρουσίαση του εργαστηρίου συμμετείχαν οι καθηγητές Κώστας Παναγιωτάκης (αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος) και Γιώργος Βασιλειάδης (επίκουρος καθηγητής) και το συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του εργαστηρίου Χάρης Παπαδάκης (επίκουρος καθηγητής)  από το Τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΛΜΕΠΑ.

Ταυτόχρονα το Τμήμα είχε παρουσία και στα πάνελ συζήτησης της εκδήλωσης με τη συμμετοχή του Κώστα Βασσάκη, έκτακτο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος, με θέμα: “Μηχανισμοί επώασης και στήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων” αλλά και στις παράλληλες παρουσιάσεις με την παρουσίαση του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μάνου Περακάκη με θέμα Social Listening: Αντλώντας χρήσιμα δεδομένα για την επιχείρηση ή τον οργανισμό μου από τα “Social Media και το Web”.

Τέλος σημαντική επίσης θεωρείται η παρουσία του Τμήματος ανάμεσα στους υπόλοιπους εκθέτες της εκδήλωσης μέσω της mentionlytics που έχει ιδρυθεί από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος αλλά και της Tourmie που έχει ιδρυθεί από απόφοιτους του Τμήματος.