Η ετήσια συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυμερών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ηράκλειο, υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Χ. Αναστασιάδη, καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντή του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Laser του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ο οποίος έχει εκλεγεί πρόεδρος της EPF για τη διετία 2018-2019.
H EPF στοχεύει στον συντονισμό και στην ενδυνάμωση κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην περιοχή της επιστήμης, της τεχνολογίας και των εφαρμογών των συνθετικών και φυσικών μακρομορίων, στην ενθάρρυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και δικτύωσης στην επιστήμη και μηχανική των πολυμερών όπως και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων Ευρωπαίων επιστημόνων στην επιστήμη των πολυμερών.
Μέλη της EPF είναι οι Εθνικές Επιστημονικές Ενώσεις Πολυμερών της Ευρώπης. Η EPF ιδρύθηκε το 1986 από 16 ευρωπαϊκές ενώσεις-μέλη, ενώ σήμερα αριθμεί 24 πλήρη και 4 συνδεδεμένα μέλη.
Στην συνάντηση του Συμβουλίου παρευρέθηκαν πρόεδροι διαφόρων Επιστημονικών Ενώσεων Πολυμερών της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της EPF ασχολήθηκε κυρίως με τον προγραμματισμό και την οργάνωση των δραστηριοτήτων της EPF για τα επόμενα έτη, μεταξύ των οποίων είναι τα σχολεία που οργανώνονται για μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και νέους μεταδιδάκτορες κατ’ έτος, τα Ετήσια Συνέδρια Europolymer Conferences (EUPOC) όπως και το ανά διετία κύριο Συνέδριο της EPF, European Polymer Congress, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο τον Ιούνιο 2019 υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη.
Το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στα μέλη του Συμβουλίου και υπενθύμισε τη μακρά ιστορική πορεία της πόλης του Ηρακλείου. Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλειο Λαμπρινό για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας στο προεδρείο της EPF.
Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, η παρουσία της ηγετικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυμερών (αλλά και της Επιστήμης των Πολυμερών) στο Ηράκλειο πιστοποιεί και επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά τη δεσπόζουσα θέση του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έρευνα στον τομέα της επιστήμης και μηχανικής πολυμερών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.