1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών “NanoBio 2018”

Οι εξελίξεις για έναν σημαντικό τομέα της επιστήμης συζητήθηκαν στις εργασίες του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών “NanoBio 2018”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis Aquila hotel, στις 24 με 28 Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο απέσπασε πλήθος θετικών σχολίων και κριτικών από τα μέλη του, τόσο για το υψηλό επίπεδο των παρουσιάσεων όσο και για την άρτια οργάνωσή του.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τις ερευνητικές ομάδες Μικρονανοδόμησης με Υπερβραχείς παλμούς Λέιζερ του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ με επικεφαλής τον διευθυντή Ερευνών Δρ. Εμμ. Στρατάκη, και Νανοϋλικών και Προηγμένων Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Κρήτης με επικεφαλής τον καθ. του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Εμμ. Κυμάκη.

1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών “NanoBio 2018”

Το συνέδριο φιλοξένησε εκπροσώπους της βιομηχανίας και περισσότερους από 300 ερευνητές, προερχόμενους από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα και ανακαλύψεις στους τομείς της νανοτεχνολογίας και των βιοεπιστημών, να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά και να συνάψουν συνεργασίες μεταξύ τους.

Σημείο αναφοράς του συνεδρίου ήταν οι προσκεκλημένοι ομιλητές παγκοσμίου εμβέλειας και ιδιαίτερα οι: Michael Gratzel (EPFL, Switzerland), Paul S. Weiss (UCLA, USA), Andrea Ferrari (University of Cambridge, UK), Antonios G. Mikos (Rice University, Houston, Texas, USA), and Anne. M. Andrews (University of California, Los Angeles, USA), και πολλοί άλλοι, των οποίων οι διαλέξεις κέντρισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 126 συνολικά ομιλίες και 105 αναρτημένες παρουσιάσεις (πόστερ) απο 38 χώρες παγκοσμίως πχ Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Ινδία, Ιράν, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ, ενώ διοργανώθηκαν και ειδικές συνεδρίες με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημονικών εκδοτικών οίκων, όπως η ACS, η Elsevier, η MDPI και η IOP.

Το συνέδριο πλαισιώθηκε από κοινωνικές εκδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κρητική παράδοση και γαστρονομία, καθώς και να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την Κνωσό όπου εντυπωσιάστηκαν από το μεγαλείο του Μινωικού Πολιτισμού.

Η άκρως επιτυχημένη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου “NanoBio 2018” αποτελούν πρόκληση για την ανά διετία καθιέρωσή του στον τόπο μας, καθιστώντας την Κρήτη παγκόσμιο διεπιστημονικό κόμβο.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θέλει να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και όλους τους χορηγούς και εκθέτες του συνεδρίου για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του.