Ο διευθύνων σύμβουλος της Swiggy Food and Marketplace, Ρόχιτ Καπούρ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην τοξική κουλτούρα της υπερβολικής εργασίας (“hustle culture”) που επικρατεί σε πολλούς κλάδους.
Ο κ. Καπούρ τόνισε τη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, προειδοποιώντας ότι η αδιάκοπη επιδίωξη της επιτυχίας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.
«Δεν χρειάζεται να δουλεύετε μέχρι τις 3 το πρωί», είπε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τη Σράντα Σάρμα στο Techsparks, ένα τεχνολογικό συνέδριο στη Μπενγκαλούρου. Ο Καπούρ επέκρινε την τάση καυχησιολογίας σχετικά με τα υπερωριακά ωράρια, δηλώνοντας ότι «Όσοι λένε πως εργάζονται μέχρι τις 3 το πρωί, ποτέ δεν λένε ότι φτάνουν στο γραφείο στη 1 το μεσημέρι την επόμενη μέρα». Προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Είναι βλακείες».
Παρόλο που αναγνώρισε ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη, υπογράμμισε ότι η πίεση έως τα άκρα δεν είναι βιώσιμη: «Κάποιες μέρες πρέπει να δουλεύεις μέχρι αργά, αλλά όχι καθημερινά», τόνισε. Ενθάρρυνε επίσης τους εργαζόμενους να δίνουν προτεραιότητα στον χρόνο με την οικογένεια τους και να αποφεύγουν τις αχρείαστες υπερωρίες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η κουλτούρα της υπερβολικής εργασίας, που χαρακτηρίζεται από μακροχρόνιες ώρες εργασίας και ακραία επιδίωξη παραγωγικότητας, έχει επικροτηθεί από πολλούς ηγέτες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Infosys, Ναραγιάνα Μούρθι, ο οποίος πρότεινε εβδομάδες εργασίας 70 ωρών. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Καπούρ βρήκαν ανταπόκριση σε πολλούς, με χρήστες να σχολιάζουν θετικά την πιο ισορροπημένη προσέγγισή του.
Ο Ρόχιτ Καπούρ έχει μια αξιοσημείωτη καριέρα που ξεκίνησε το 2000 στη McKinsey & Company και περιλαμβάνει ηγετικούς ρόλους στις εταιρείες Max India Limited, Max Healthcare και OYO, προτού αναλάβει τα ηνία της Swiggy το 2022.