Βασίλης Καλογήρου: Νέος γύρος καταθέσεων από συγγενείς – Τι βρήκαν μέχρι τώρα οι αστυνομικοί

Την αιτία θανάτου του Βασίλη Καλογήρου αναζητούν οι Αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου.

Μάλιστα, ζήτησε να καταθέσει η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου αλλά και να εξεταστούν ο πατέρας του και ο θείος του.

Μέχρι στιγμής, από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που διενεργούνται από την Υπηρεσία της Λάρισας δεν φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, όμως, όπως σημειώνουν αστυνομικοί, πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Και γι’ αυτό θα κληθούν οι συγγενείς του Βασίλη Καλογήρου.

Οι καταθέσεις μάλιστα της οικογένειας του Βασίλη Καλογήρου θα ληφθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και οι όποιες πληροφορίες προκύψουν θα συνδράμουν στις έρευνες της Αστυνομίας.

 Τι βρήκαν μέχρι τώρα οι αστυνομικοί

Πάντως, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού του Βασίλη Καλογήρου οι αστυνομικοί βρήκαν επικοινωνίες με τους γονείς του, δεν βρήκαν όμως απειλητικά μηνύματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που θα δημιουργούσαν υποψίες.

Εξετάζεται σίγουρα το σενάριο του παθολογικού θανάτου. Δηλαδή εξετάζουν το γεγονός ο Βασίλης Καλογήρου να περπάτησε μέχρι το σημείο που βρέθηκε νεκρός και εκεί εξουθενωμένος και λόγω υποθερμίας να έχασε την ζωή του.

Πιθανό σενάριο παραμένει και η εγκληματική ενέργεια δια στραγγαλισμού, καθώς υπάρχει εύρημα στον λάρυγγα που οι ιστολογικές εξετάσεις θα απαντήσουν αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο. Εξετάζεται ακόμη και το σενάριο της αυτοχειρίας.

Για να δοθούν απαντήσεις από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας από την ημέρα που λήφθηκαν τα δείγματα σχεδόν από όλο το σώμα του, το οποίο εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη.