«Βόμβα» με 17 παραιτήσεις στην φρεγάτα «Ύδρα»
«Βόμβα» με 17 παραιτήσεις στην φρεγάτα «Ύδρα»

Προσωπικό να στελεχώσει πλήρως τη φρεγάτα «Υδρα», που ετοιμάζεται να αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα σε αποστολή υπό αμερικανική διοίκηση εναντίον των Χούθι της Υεμένης, αναζητούσε το ΓΕΝ αλλά αντί για αυτό, προέκυψε μια βόμβα καθώς 17 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στη φρεγάτα παραιτήθηκαν!

Οι παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πονοκέφαλος για την ηγεσία αλλά αυτό είναι κυριολεκτικά «χαστούκι». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του militaire.gr οι παραιτήσεις έγιναν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ημερήσια αποζημίωση σε συνδυασμό με τη χρονική διάρκεια της αποστολής.

Τα προβλήματα της φρεγάτας και η δυσαρέσκεια του πληρώματος φαίνεται ότι ήταν γνωστά στην κυβέρνηση και γι’ αυτό είχε προκαλέσει εντύπωση η πρεμούρα της να στείλει πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πολύ περισσότερο που ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ. Όστιν δεν είχε συμπεριλάβει την Ελλάδα στις χώρες που θα συμμετείχαν στην αποστολή. Κάτι που δημιουργεί την υποψία ότι η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει το πολεμικό πλοίο.

Η «βόμβα» των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό έχει ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Το θέμα αναδεικνύεται ξανά από τις παραιτήσεις μελών του πληρώματος της φρεγάτας «Υδρα».

Το έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), που επιβεβαιώνει 17 παραιτήσεις.

Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αναπτύσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις απόψεις τους επί του θέματος, ενώ καταλήγουν λέγοντας πως «κατόπιν των ανωτέρω επαναφέρουμε τις προτάσεις μας που προσφάτως γνωστοποιήσαμε για μια ακόμα φορά και ζητάμε άμεσα συνάντηση με την Ηγεσία, η οποία οφείλει να σταματήσει να κωφεύει και ευελπιστούμε ότι η πρόσφατες αλλαγές στην Ηγεσία θα σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή, κατ’ αρχάς με την συνειδητοποίηση της πραγματικής έκτασης του προβλήματος. Επί μήνες κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Με το τελευταίο έγγραφό μας σημάναμε συναγερμό. Δυστυχώς, αν δεν αναληφθούν άμεσα ενέργειες, δεν ξέρουμε αν σε λίγο καιρό θα συνεχίσει να έχει αξία να σημαίνεται συναγερμός: η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ σοβαρό σημείο».