Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Με τύφλωσαν τα φώτα» λέει ο 60χρονος μεθυσμένος οδηγός

Εξοργιστική εξέλιξη στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, καθώς ο 60χρονος, που οδηγώντας μεθυσμένος έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της 50χρονης μητέρας δύο παιδιών, την Παρασκευή (28/03) αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, χωρίς να του έχει ασκηθεί δίωξη. Ο ίδιος εμφανίζεται προκλητικός, ενώ ο σύζυγος του θύματος, οργισμένος, ζητά να συλληφθεί ο οδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο 60χρονος οδηγός είχε συλληφθεί τέσσερις φορές υπό μέθη και δύο φορές χωρίς δίπλωμα στο παρελθόν, ενώ εξακολουθούσε να οδηγεί χωρίς άδεια οδήγησης και συνεχώς μεθυσμένος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να είναι πλέον φρουρούμενος.

«Με τύφλωσαν τα φώτα»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο 60χρονος, υποστηρίζει ότι τα φώτα του αυτοκίνητου του θύματος τον «τύφλωσαν», ενώ σημειώνει ότι φορούσε… ζώνη.

«Έφυγα από το Κολχικό, πήγαινα για το σπίτι μου, πριν το Λαγκαδά, με στράβωσαν με φώτα, με τύφλωσαν και τώρα τι έγινε, ένα “μπαμ”…φορούσα ζώνη. Τελευταία ματιά που πρόλαβα να ρίξω ήταν το αμάξι της γυναίκας τουμπαρισμένο», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο 60χρονος δράστης του θανατηφόρου τροχαίου στον Λαγκαδά, στο οποίο έχασε την ζωή της η άτυχη Χαρά.

Ο ίδιος, πάντως, υποστήριξε ακόμη ότι: «Καλύτερα να πέθαινα εγώ παρά η γυναίκα, που έχει οικογένεια και παιδιά και άνδρα, εγώ δεν έχω κανέναν».

Ο 60χρονος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του ασκηθούν διώξεις, ενώ την Παρασκευή (28/03) αναμένεται πάρει εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλεύεται, λόγω των τραυμάτων του από το τροχαίο που ο ίδιος προκάλεσε.


Πηγή: livelagadas.gr

«Δύο ποτήρια τσίπουρο, αλλά έφαγα πολύ φαγητό»

Σύμφωνα με τις Αρχές, το βράδυ του δυστυχήματος, το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του 60χρονου ήταν 1,24 mg/lt, δηλαδή υπερδιπλάσιο του ορίου.

O ίδιος, στο ερώτημα αν είχε πιεί πολύ εκείνο το βράδυ απάντησε: «Δύο ποτήρια τσίπουρο, αλλά έφαγα πολύ φαγητό. Μου αρέσει να πηγαίνω προς τα εκεί (ενν. το Κολχικό), εκείνη την ημέρα είχαμε λαϊκή, πολυκοσμία, φασαρία, πήγα εκεί στην ταβέρνα, κάτσαμε, ήπια δυο ποτηράκια, αλλά στο γυρισμό με τύφλωσαν φώτα από άλλο αυτοκίνητο».


Πηγή φωτογραφίας: livelagadas.gr

Πολλάκις υπότροπος ο οδηγός

Ούτε μια ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά τέσσερις φορές είχε συλληφθεί ο 60χρονος να οδηγεί μεθυσμένος και άλλες δύο χωρίς δίπλωμα.

Πρώτη φορά είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2023 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Τον Ιούνιο του 2024 συνελήφθη και πάλι για μέθη και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 5 χρόνια.

Όμως, όπως, λέει στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, συνέχιζε να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα. Έτσι, δύο μήνες μετά, πέρσι τον Αύγουστο συνελήφθη δυο φορές μέσα στην ίδια ημέρα. Aρχικά τον εντοπίζουν χωρίς δίπλωμα και λίγες ώρες αργότερα, τον έπιασαν να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης και έτσι του αφαιρούν το δίπλωμα για 10 χρόνια.

Όμως, συνέχιζε να παίρνει το αυτοκίνητό του, συνέχιζε να οδηγεί μεθυσμένος, με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να «θερίσει» την ζωή της άτυχης Χαράς.

«Έπεσα σε αυστηρό αστυνομικό»

O 60χρονος διερωτήθηκε για τις άλλες φορές που τον έχουν συλλάβει μεθυσμένο και χωρίς δίπλωμα, με τον ίδιο να απαντά: «Άλλες δυο φορές με έπιασαν να οδηγώ μεθυσμένος, με δυο μπύρες την κάθε φορά, καταλάβατε; Έπεσα σε αστυνομικό αυστηρό. Μου λέει “πάρε ποδήλατο”. Ειρωνεία».

Σε ερώτηση του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης απαντά ότι δεν έχουν ασκηθεί ακόμη κακουργηματικές διώξεις στον 60χρονο, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας ακόμη δεν είναι πλήρης.

Στελέχη της Αστυνομίας, που παρακολουθούν την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης είπαν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ότι είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι, γιατί αυτός ο 60χρονος οδηγός έχει επιδείξει εξαιρετικά επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας αναρωτιόταν «πως είναι δυνατόν να μην έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις;», όταν αυτός ο οδηγός σκότωσε οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης και χωρίς δίπλωμα;

Τον άφησε ο Εισαγγελέας ελεύθερο, πώς όμως είμαστε σίγουροι, όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, ότι δεν θα υποτροπιάσει ξανά και δεν θα ξαναπάρει τα κλειδιά και θα βγει στον δρόμο;

Τι είπε ο σύζυγος του θύματος

«Να μην ξαναπάρει αυτοκίνητο στα χέρια του. Ας μην θρηνήσουμε άλλες ζωές», δηλώνει στον ΑΝΤ1, γεμάτος πικρία ο σύζυγος της 50χρονης Χαράς, που έχασε την γυναίκα του από έναν μεθυσμένο οδηγό και σήμερα ακούει ότι στον άνθρωπο που του στέρησε τον πιο πολύτιμό του, δεν ασκήθηκαν διώξεις.

Όπως λέει ο Γιώργος Λιγκοβανίδης, «Κήδεψα τη μάνα των παιδιών μου η θλίψη μου είναι μεγάλη. Η πολιτεία και τα αρμόδια όργανα πρέπει να το κοιτάξουν και να το ρυθμίσουν. Να μη γίνει ένα κακό παράδειγμα για αυτούς που βρίσκονται έξω και συμπεριφέρονται σαν αυτόν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ, δυστυχώς, μακάρι να μπορούσα. Ας μη γίνει κακό παράδειγμα και ας μην θρηνήσουμε άλλες ζωές. Μακάρι να μην ξαναπάρει αυτοκίνητο στα χέρια του».

Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία του Κολχικού, όπου ζούσε η 50χροη γυναίκα με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Οργισμένος ο κόσμος ζητά να συλληφθεί ο 60χρονος οδηγός που της πήρε άδικα τη ζωή.

Πλέον αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του οδηγού για να διαπιστωθεί εάν εκτός από μεθυσμένος ήταν υπό την επήρεια και άλλων ουσιών.

Προκαταρκτική έρευνα για το θανατηφόρο τροχαίο

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας διέταξε την Δευτέρα (24/03) τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το τροχαίο δυστύχημα. Προκειμένου να αξιολογηθούν ποινικά οι ευθύνες του 60χρονου, η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε, μεταξύ άλλων, να περιληφθούν στον φάκελο της δικογραφίας τα εργαστηριακά αποτελέσματα ως προς τις τιμές αλκοόλης στο αίμα του.

Το χρονικό

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής 21 Μαρτίου στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Κολχικού, όταν το αυτοκίνητο της 50χρονης συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα που οδηγούσε ο 60χρονος.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να χάσει ακαριαία την ζωή της και ο 60χρονος να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

ΠΗΓΗ: enikos.gr