Στην ίδια σχολή θα φοιτήσουν πατέρας και γιος
Ουσιαστική διαβούλευση κράτους και κοινωνίας ζητά ο Σύλλογος «Η ελπίδα»

Η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου είναι από μόνη της μια ιδιαίτερη σχέση. Έχει συμβάσεις που τηρούνται, έχει εντάσεις, έχει και πολύ όμορφες στιγμές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ωστόσο, κατά βάση λόγω ανταγωνισμού, η σχέση πατέρα και γιου έχει πολύ συγκεκριμένα όρια, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να φθάσουν στο επίπεδο μιας καθημερινής και διαρκούς συνύπαρξης ούτε τα όρια της φιλίας.

Βέβαια, όλοι οι κανόνες είναι για να ανατρέπονται. Και κάθε εξαίρεση για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αυτό σίγουρα συνέβη στην περίπτωση του Μιλτιάδη Λευκόπουλου και του πατέρα του Γιώργου, οι οποίοι αποφάσισαν να πορευθούν μαζί, να μοιραστούν το ίδιο θρανίο μαζί, να δώσουν πανελλήνιες μαζί και να επιτύχουν τελικά μαζί.

Πατέρας και γιος φοίτησαν στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας και πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να συνεχίσουν μαζί τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Κοινός τους στόχος είναι η Πληροφορική και με τις βαθμολογίες του, μπορούν να εξασφαλίσουν με ευκολία την είσοδο τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας, Γιώργος Λευκόπουλος, μάλιστα δήλωσε στο  ότι είναι πανευτυχής για την επιτυχία του ίδιου και του γιου του Μιλτιάδη.

Ο πατέρας πέτυχε 19.280 μόρια για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο γιος 18.320 μόρια. Μάλιστα πατέρας και γιος ήταν συμμαθητές στην ίδια τάξη στη Β΄ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, ενώ στη Γ’ Λυκείου ακολούθησαν διαφορετικούς τομείς, για αυτό και ήταν σε διαφορετικές τάξεις.

Ο 46χρονος Γιώργος Λευκόπουλος, προκειμένου να δώσει πανελλαδικές χρειάστηκε να κάνει δύο χρόνια στα θρανία, καθώς ήταν απόφοιτος πολυκλαδικού λυκείου. Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα, καθώς έχει έφεση και αγάπη στην Πληροφορική, αντικείμενο στο οποίο εργάζεται.

Η όλη εμπειρία για πατέρα και γιο να είναι υποψήφιοι την ίδια χρονιά ήταν για τον ίδιο ενδιαφέρουσα, όπως λέει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος, Μιλτιάδης Λευκόπουλος, είναι πυγμάχος με διακρίσεις, ενώ έχει διακριθεί σε πληροφορική, προγραμματισμό και ρομποτική, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς.