Ο κρητικός παίκτης του Masterchef 3 Γιώργος Ορφανός
Ο κρητικός παίκτης του Masterchef 3 Γιώργος Ορφανός
Σε μια κουζίνα πάντα έχεις να κερδίσεις κάτι” λέει στην “Π” ο Γιώργος Ορφανός

‘’Ο άντρας” του Masterchef, όπως ομόφωνα χαρακτήρισαν τον Γιώργο Ορφανό οι συμπαίκτες του, επέστρεψε στην Κρήτη!

Η αποχώρηση του Κρητικού παίκτη από τον μαγειρικό διαγωνισμό Masterchef 3 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο σπίτι του ριάλιτι.

Κλάματα, φωνές, απειλές και στεναχώρια άφησε στο πέρασμά του, με τους συμπαίκτες να λογομαχούν για χάρη του.

Ο ίδιος διατηρούσε χαμηλό προφίλ καθόλη τη διάρκεια συμμετοχής του στο παιχνίδι.

Όπως φάνηκε, ήταν ένας αξιαγάπητος παίκτης με ιδιαίτερο και έξυπνο χιούμορ, προσέχοντας πάντα να μην προκαλεί με τη συμπεριφορά του, αλλά να εστιάζει στις μαγειρικές του ικανότητες.

Το πιάτο που έπρεπε να αντιγράψει κατά τη δοκιμασία αποχώρησης ήταν ένα γλυκό με βάση τάρτας, τζελ μάνγκο, γκανάζ λευκής σοκολάτας, κουλί καρύδα, τσίλι, κόλλιανδρο και καραμελωμένα φουντούκια.

Ωστόσο, ήταν μια ατυχής στιγμή για τον ίδιο, όπου τον άφησε στη μέση του ταξιδιού του και τον έθεσε εκτός του διαγωνισμού μαγειρικής, αφού όπως δήλωσε και ο κριτής κ. Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι είναι λίγο νωρίς για να αποχωρήσεις», συμπληρώνοντας ο δεύτερος κριτής κ. Πάνος Ιωαννίδης ότι «είχε και άλλα πράγματα να δείξει».

Ο Κρητικός παίκτης παραχώρησε στην «Π» συνέντευξη και αποκαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει στον μαγειρικό διαγωνισμό και μεταξύ άλλων εξομολογείται ότι ο επόμενος Έλληνας Masterchef θα ήθελε να είναι ο Αλέξανδρος Τσιούκαρης.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο διαγωνισμό μαγειρικής;

«Την δήλωση την έκανε μια φίλη μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήθελα να πάω. Ήθελα πολύ να συμμετάσχω στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για να αποκτήσω περισσότερες μαγειρικές εμπειρίες και να πατάω καλύτερα στα πόδια μου».

Είδαμε ότι όταν οι κριτές σου έδωσαν την ποδιά τη φίλησες και έκανες τον σταυρό σου. Πόσο σημαντικός ήταν για εσένα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και τι εφόδια αποκόμισες;

«Είναι μια μοναδική εμπειρία, η οποία σου δίνει αρκετά εφόδια για τη μετέπειτα πορεία σου. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια κουζίνα πάντα έχεις να κερδίσεις κάτι,  ανοίγει το μυαλό σου, γράφεις μαγειρικά ‘’χιλιόμετρα’’ και εφοδιάζεσαι με επιπλέον γνώσεις. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι ανακαλύπτεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο εαυτός σου, το πόσο γρήγορα μπορείς να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί και αυτόματα να εκτελέσει μέσα σε 45 λεπτά μια δημιουργία, όπου πριν αυτός ο χρόνος φάνταζε ακατόρθωτος».

Ο χρόνος που σας δινόταν ήταν αρκετός ώστε να κρίνονται οι μαγειρικές σας ικανότητες;

«Ο χρόνος συμβαδίζει σε αυτό που σου ζητάνε πολύ οριακά, γιατί αν δεν ήταν και πολύ οριακά δεν θα ήταν και ριάλιτι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή και είναι όλα μελετημένα στο πώς πρέπει να βγαίνει το καθετί και να υπάρχει, φυσικά, και το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του μάγειρα, να είναι ευρηματικός και να φέρνει εις πέρας τη δουλειά  που του έχει ζητηθεί».

Την ημέρα της αποχώρησής σου κάποιοι από τους συμπαίκτες σου στεναχωρήθηκαν και μάλιστα ξέσπασαν σε κλάματα. Θεωρείς ότι μπορούν να αναπτυχθούν αληθινές φιλίες σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς;

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πίεση. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που προσαρμόζομαι εύκολα και είμαι ανοιχτός σε νέες φιλίες και μάλιστα με έναν συμπαίκτη που είχαμε έρθει πιο κοντά του ζήτησα να με ψηφίσει, καθώς ευθυνόμουν για ένα λάθος που κόστισε σε όλη την ομάδα. Το ίδιο θα έκανα και εγώ, η φιλία φιλία και το παιχνίδι παιχνίδι. Σίγουρα κάποιοι δεν μπορούν να σκεφτούν έτσι, είναι ο χαρακτήρας τους τέτοιος, γι’ αυτό πρέπει ο καθένας να μένει ακέραιος σε τέτοιες συνθήκες».

Ποια ήταν η αντιμετώπιση τον κριτών και με ποιον από τους τρεις θα συνεργαζόσουν;

«Ο μέντοράς σου -συγκεκριμένα ο δικός μου ήταν ο κύριος Κουτσόπουλος- πάντα προσπαθεί να σε βοηθήσει, όμως σε γενικό πλαίσιο οι κριτές είναι ακριβώς αυτό που βλέπουν οι τηλεθεατές. Υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα και είναι αρκετά καυστικοί. Θα συνεργαζόμουν πολύ ευχαρίστως με τον κύριο Κοντιζά, καθώς είναι ο μόνος που με προκαλεί και με τρομάζει μαγειρικά».

Τι ανάμνηση σού άφησε αυτή η εμπειρία και ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

«Η πιο δύσκολη στιγμή είναι όταν πρόκειται να μπεις μέσα στο παιχνίδι, που δεν ξέρεις πού πας, τι θα αντιμετωπίσεις και με τι θα αναμετρηθείς. Σίγουρα ήταν από τις πιο ωραίες και αξέχαστες εμπειρίες, ειδικά όταν οι κριτές σού δίνουν την ποδιά, εκείνη η στιγμή είναι λύτρωση για όλους τους κόπους που έχεις κάνει. Θα μου λείψει όλη αυτή η δημιουργικότητα της κουζίνας του Masterchef. Ο επόμενος στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια δική μου επιχείρηση στο Ρέθυμνο και να ξεδιπλώσω όλες τις μαγειρικές μου ικανότητες και παράλληλα να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι με τον οργανισμό HopeStreetGreece, όπου ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια».