Αν παίρνατε μια πτήση της American Airlines τη δεκαετία του 1960, οι αεροσυνοδοί θα σέρβιραν το γεύμα σας σε λευκό τραπεζομάντηλο. Το μενού θα περιλάμβανε μοσχαρίσιο κονσομέ, θα συνεχιζόταν με σοταρισμένο στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα κρασιού και θα ολοκληρωνόταν με μια τάρτα φρούτων για επιδόρπιο.
Το ταξίδι με αεροπλάνο εκείνη την εποχή ήταν για λίγους κι ήταν συνώνυμο της πολυτέλειας. Σημαντικό κομμάτι αυτής της εμπειρίας, ήταν τα γεύματα που προσφερόταν εν πτήση. Σε αντίθεση με τα απλά συσκευασμένα φαγητά που προσφέρουν σήμερα στα αεροπλάνα, τα γεύματα τότε ήταν μια γαστρονομική εμπειρία, που περιλάμβανε επαγγελματίες σεφ, αστακούς και χαβιάρι σε πορσελάνινα σερβίτσια και σαμπάνιες σε κρυστάλλινα ποτήρια.
Οι αεροσυνοδοί είχαν τον χρόνο να φροντίσουν κάθε επιβάτη ξεχωριστά, σερβίροντάς τους γεύματα που θα ζήλευαν και τα καλύτερα εστιατόρια. Τα μενού ήταν πλούσια και περιλάμβαναν πολλές επιλογές, από ορεκτικά και σούπες μέχρι κύρια πιάτα με κρέας ή ψάρι και εξαιρετικά επιδόρπια.
Τα μενού των αεροπορικών εταιρειών της δεκαετίας του ‘60 ήταν ποικίλα και περιλάμβαναν: Χαβιάρι, καπνιστός σολομός και θαλασσινά κοκτέιλ ήταν μερικά από τα δημοφιλή ορεκτικά. Φιλέτο μινιόν, αστακός, κοτόπουλο μαγειρεμένο σε διάφορες σάλτσες ήταν μερικές από τις επιλογές για το κύριο πιάτο.
Σοκολατάκια, παγωτά, φρέσκα φρούτα και τάρτες ήταν μερικά από τα επιδόρπια που προσφέρονταν. Επίσης οι επιβάτες μπορούσαν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία αλκοολούχων και αναψυκτικών ποτών.
Αρκετοί ταξιδιώτες, πίνοντας σήμερα τον καφέ και μασουλώντας το μπισκοτάκι τους, θυμούνται με λαχτάρα τα πολυτελή γεύματα που απολάμβαναν στις πτήσεις τους, τότε που τα αεροπλάνα ήταν μικρότερα, τα εισιτήρια απλησίαστα και η ατμόσφαιρα πολύ πιο προσωπική.