Στη συνάντηση αυτή, τον εν λόγω σύλλογο εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Κοντογιάννης, η Γενική Γραμματέας Μαγδαληνή Κοντογιάννη και τα Μέλη Δημήτριος Μηχαηλίδης, Αθανάσιος Νόβας και Τριανταφυλλιά Κρασιά.
Στη συζήτηση που επακολούθησε οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για την επιβολή απαγόρευσης συνέχισης λειτουργίας για όσες κτηνοτροφικές μονάδες υπήρχαν και λειτουργούσαν με άδειες ή όχι στις 12/03/2012 αιτούμενοι παράλληλα την ψήφιση τροπολογίας πριν τις 30/09/2024 για τη χορήγηση αδειών διατήρησης άνευ προϋποθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι ο νόμος 4056/2012 επιβάλει απαγόρευση συνέχισης λειτουργίας σε όσες κτηνοτροφικές μονάδες υφίσταντο και λειτουργούσαν, με άδειες ή όχι, στις 12/3/2012 και ότι θα πρέπει επιβληθούν προσαρμογές σε αυτόν καθώς κρίνεται ακατάλληλος για το Ελληνικό Περιβάλλον, ως προς το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό επίπεδο.
Περαιτέρω, αναφέρθηκε ότι στο χρονικό διάστημα εφαρμογής του, ο Ν. 4056 δημιούργησε συνθήκες «απαγόρευσης» της κτηνοτροφικής παραγωγής αφήνοντας το 90% περίπου των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Αττική (80% σε όλη την Ελλάδα) χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς δυνατότητα χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού από το ΠΑΑ, χωρίς δυνατότητα οικοτεχνίας-μεταποίησης στην μονάδα, χωρίς δυνατότητα αλλαγής ιδιοκτήτη, γεγονός που περιόρισε άμεσα την κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα, σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη απαγόρευση της κτηνοτροφικής παραγωγής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.
Τέλος, επέμειναν στο αίτημα τους, για την κατάθεση σχετικής τροπολογίας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, για τους λειτουργούντες στις 12/3/2012 στάβλους, με περίοδο προσαρμογής μέχρι 2027 (που λήγει το σημερινό ΠΑΑ)» προκειμένου με τις άδειες διατήρησης να χρηματοδοτηθούν οι εκσυγχρονισμοί, να δημιουργηθούν οικοτεχνίες που θα τους καταστήσουν βιώσιμους, να συμβάλλουν στην «ενιαία υγεία» του πληθυσμού και να συμβάλλουν στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος της περιοχής τους.
Ο Βουλευτής μετά το πέρας της συνάντησης, ανέφερε ότι έχει ήδη αναδείξει το επίμαχο θέμα μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης – Αναφοράς απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ενώ παράλληλα προέτρεψε για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία των φορέων με τη διαρκή ενημέρωση και την κατάθεση προτάσεων που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, για την ουσιαστική επίλυση τους.