Διαδοχικές συναντήσεις στο Νταβός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Διαδοχικές συναντήσεις στο Νταβός

Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετωπιση της παραπληροφόρησης και στον τομέα της ΤΝ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Νταβός ο πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας RWE Markus Krebber, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa για δραστηριότητες στην Ευρώπη, Charlotte Hogg και τον πρόεδρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου GMR Srinivas Bommidala.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην Francine Lacqua και το Bloomberg όπου και είχε κάνει λόγο για μια πάρα πολλή καλή για την ελληνική  οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα και το ρόλο της Ελλάδας, για την οποία είπε πως αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ απάντησε και σε αμιγώς οικονομικά θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ε. Βενιζέλος» και την Τράπεζα Πειραιώς.

«Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Έχουμε οικοδομήσει αυτό που θεωρώ ότι θα είναι μια βιώσιμη δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνέντευξης του για να προσθέσει: Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό: φέρνουμε στη χώρα σημαντικό ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων. Το χρέος μας σε σχέση με το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό ρεκόρ. Αν κοιτάξετε τα ελληνικά spreads, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται κοντά στα ισπανικά ομόλογα. Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης;

Πιστεύω λοιπόν ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Βέβαια, υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα και ανησυχίες. Το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να μας απασχολεί έντονα, αλλά παραμένω πολύ αισιόδοξος».