Συγκλόνισε ο Νίκος Πλακιάς: «Την Παρασκευή βγείτε στους δρόμους, θα σας βλέπουν τα παιδιά μας από ψηλά»

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον αέρα του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» που προβλήθηκε από το MEGA το βράδυ της Τετάρτης. Λίγο πριν το φινάλε της αποψινής εκπομπής, ο Λάκης Λαζόπουλος καλωσόρισε με δάκρυα στα μάτια τον, επίσης δακρυσμένο, Νίκο Πλακιά, που έχασε τις δύο του κόρες και την ανιψιά του στην τραγωδία των Τεμπών, σε μια παρέμβαση που έκανε και τον πιο σκληρό να λυγίσει.

 

Όλο το στούντιο χειροκροτούσε όρθιο τον Νίκο Πλακιά, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «Το χειροκρότημα αυτό δεν είναι για εμένα είναι για τα παιδιά μας. Είμαι ο πατέρας των τριών κοριτσιών που δολοφονήθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών. Είμαι ο πατέρας των τριών κοριτσιών που στη συνέχεια έγιναν και δικά σας κορίτσια και στη συνέχεια κορίτσια όλης της Ελλάδας. Στην αρχή ήμασταν δεκάδες, γίναμε εκατοντάδες χιλιάδες και τώρα είμαστε εκατομμύρια» είπε και κανείς μέσα στο στούντιο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Το λέω πάντα έγκλημα και δολοφονία γιατί αυτό ήταν. Γιατί όλοι εκείνοι γνώριζαν κι εμείς δεν γνωρίζαμε Λάκη. Και στείλαμε τα παιδιά μας με το τρένο του θανάτου. Όταν το μάθαμε ήταν πλέον πάρα πολύ αργά. Μετά το κράτος, η πολιτεία ήταν αμείλικτη απέναντί μας, σκληρή. Σηκωθήκαμε όμως, παρ’ όλη την θλίψη μας. Δεν ξέρω ορισμένες φορές ούτε εγώ που βρίσκω τόσο κουράγιο» τόνισε στη συνέχεια.

«Η βοήθεια της πολιτείας και του κράτους μηδαμινή. Εξηγήστε τους ότι αν από την πρώτη στιγμή τα έκαναν όλα σωστά, δεν μετακινούσαν τίποτα, δεν μπάζωναν τίποτα, αυτή τη στιγμή δεν θα ήμουν εδώ, θα ήμουν στο μνήμα των παιδιών μου και θα θρηνούσα. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου, δεν είναι δουλειά μου να ψάξω και να συμπληρώσω τις ατέλειες του κράτους, δουλειά μου είναι να θρηνώ το παιδί μου. Το κράτος πρέπει να ψάξει για εμένα» είπε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη λέξη συγκάλυψη, λέγοντας πως «τους ενοχλεί η λέξη συγκάλυψη, γιατί τους ενοχλεί. Δεν αφήσαν τους υπουργούς να μας κοροϊδεύουν και να μας αμφισβητούν; Ποιους; Εμάς, τους γονείς, τους συγγενείς που χάσαμε ότι πολυτιμότερο μπορεί να χάσει ένας άνθρωπος;»

«Γιατί δεν βγαίνει ο κ. πρωθυπουργός να μας πει αν ήταν ενήμερος, αν γνώριζε ή παραπλανήθηκε. Συγγνώμη που το λέω αλλά αν έχει παραπλανηθεί, τότε έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον νόμο «έκτρωμα», όπως τον χαρακτήρισε, περί ευθύνης υπουργών. «Αν θέλουν να μας βοηθήσουν, ας αφήσουν τις πολλές κουβέντες, να αφήσουν εξεταστικές και προανακριτικές και να σκύψουν το κεφάλι πάνω από αυτόν τον νόμο έκτρωμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποτε πάνω από αυτή τη χώρα πρέπει να λάμψει το φως και η αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη, σε όποιον υπεύθυνο όσο ψηλά κι αν είναι. Μια μέρα η Δικαιοσύνη θα έρθει, δεν θα έρθει μόνη της, θα την φέρετε εσείς για εμάς» κατέληξε με δάκρυα στα μάτια.

«Την Παρασκευή θα σας βλέπουν τα παιδιά από ψηλά και θα είναι περήφανα»

Τέλος, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου, λέγοντας πως «την Παρασκευή βγείτε στους δρόμους, θα γίνει μια τεράστια συγκέντρωση, από κάπου ψηλά θα σας βλέπουν τα παιδιά μου. Θα γαληνέψουν, θα είναι περήφανα».

«Για εμάς θα είναι άλλη μια μέρα ακόμα σε αυτόν τον τεράστιο αγώνα. Και να ξέρετε θα έχουμε ακόμα πολλές τέτοιες μέρες».