Ο Νίκος Αναδιώτης είναι ο μοναδικός υποψήφιος από το κόμμα της Νίκης, που εξελέγη Ευρωβουλευτής το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου.
Ο ηθοποιός και πλέον Ευρωβουλευτής ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για τις απόψεις που πρεσβεύει αλλά και τη θέση που θα έχει στο Ευρωκοινοβούλιο.
Όσα ανέφερε
«Δεν θέλω να είμαι των ακρών», ανέφερε αρχικά θέλοντας να κατατάξει τον εαυτό του στον χώρο της δεξιάς.
«Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, έχω πει για την ομοφυλοφιλική πράξη, όπως θεωρώ και για την ετεροφυλοφιλική πράξη. Εγώ σε αυτό πιστεύω. Αμάρτανα. Εγώ δεν ρίχνω κανέναν λίθο. Κι εξακολουθώ να είμαι αμαρτωλός. Δεν είναι η μοναδική αμαρτία, υπάρχουν και χειρότερες», απάντησε αρχικά σε ερώτηση για το αν έχει κάνει αμαρτίες.
Όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει τι θα κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο απάντησε ξεκάθαρα:
«Θέλει τώρα να μάθει πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο. Ξέρει κάποιος που δεν έχει πάει εκεί πώς λειτουργεί; Στη θεωρία όλοι μπορούμε να απαντήσουμε. Ούτε την οδό δεν ξέρω. Θα έπρεπε; Δε μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα τι έχω να προσφέρω στην Ευρωβουλή. Θα ήταν ένα ψέμα. Ο λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με τη Νίκη, ήταν για να βοηθήσω το ίδιο το κίνημα πρωτίστως. Χωρίς να βάλω σαν προτεραιότητα το δικό μου πρόσωπο να φτάσει στις Βρυξέλλες. Ήμουν εξ αρχής ξεκάθαρος σε αυτήν την τοποθέτησή μου. Δεν έχω τόση χαρά όσο νομίζουν κάποιοι. Δεν μου αρέσει η μοναξιά, θα προτιμούσα να έχουν βγει δύο ονόματα από το ψηφοδέλτιο. Ας ήταν ένας άλλος με έναν άλλο».
Για το ποιον τομέα θα θέλει να βοηθήσει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε «Σίγουρα τα πολιτιστικά. Μπορώ να τα υπηρετήσω καλύτερα αλλά και εθνικά και οικονομικά. Σίγουρα να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα εθνικά θέματα, η οικονομία φυσικά που ταλανίζει όλους και όσον αφορά εμένα είναι ο πολιτισμός. Ο αθλητισμός πάει καλά από μόνος του, άλλα μας καίνε.»
Όσον αφορά το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε πώς: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι για την Ελλάδα. Να γίνει σωστός έλεγχος στα σύνορα. Το πώς ο Έλληνας θα νιώθει πιο ασφαλής. Το λιμενικό κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Εκεί πρέπει να γίνονται τα αυστηρά κριτήρια τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους.»
Τέλος ως προς τα Ελληνοτουρκικά είπε: «Ως προς τα Ελληνοτουρκικά λέμε ναι στον διάλογο. Πρέπει να γίνεται κάθε 15 μέρες η επικοινωνία;»