Σε πάνελ συζήτησης στο πλαίσιο εκδήλωσης της εταιρείας Grant Thornton με τίτλο «Future Unfold – The Annual Technology Forum» συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Ντόνλαντ Τραμπ. «Ειχαμε μια θερμή συζήτηση, τον συνεχάρην για την επιτυχία του και του υπενθύμισα τις καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν από την πρώτη του θητεία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί την χώρα μας.
«Θέλω να διαχωρίσω τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ από τις ευρωαμερικανικές σχέσεις. Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ δεν στηρίζονται μόνο σε να αξιακό πλαίσιο αλλά και στο αμοιβαίο συμφέρον. Η Ελλάδα είναι παράγοντας που μπορεί να διαμορφώσει εξελίξεις στην περιοχή. Οι σχέσεις μας δεν περνούν μόνο μέσα από την εκτελεστική εξουσία αλλά και τη νομοθετική. Είναι πολύ καλή η συνεργασία μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτίμησε ότι οι ελληνομαρικανικές θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο της γεωπολιτικής αφέλειας» που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.
Δείτε την εκδήλωση:
«Όταν ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει στους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ με τρόπο ωμό, ότι δεν γίνεται μονίμως οι ΗΠΑ να εγγυώνται την ασφάλεια και οι ευρωπαικές χώρες να μην φτάνουν το συμφωνημένο 2% του ΑΕΠ τους ως συνεισφορά, επί της ουσίας είχε δίκιο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως η Ελλάδα έδινε το 2% του ΑΕΠ και τώρα έφτασε το 3%.
Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την επιρροή που θα έχει γεωπολιτικά και οικονομικά η εκλογή Τραμπ, ανέφερε ότι «ως προς την οικονομία, πιστεύω ότι θα δούμε μία πολιτική περεταίρω μείωσης φόρων και οι ΗΠΑ θα καταστούν πιο φιλικές στην προσέλκυση κεφαλαίων. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει επειγόντως την ανταγωνιστικότητά της».
Το νέο Κέντρο για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα
Τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού κέντρου που θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Βασίλης Καζάς, διευθύνων σύμβουλος, Grant Thornton στον εισαγωγικό του χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου Future Unfold – What unfolds when AI meets purpose. Το νέο Κέντρο δεν θα αποτελεί απλώς ένα κέντρο ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων, αλλά ένα σημείο αναφοράς για την πρωτοπορία και την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη σε συνεργασία μεταξύ άλλων με τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα πανεπιστήμια της χώρας μας, αλλά και με σημαντικά του εξωτερικού, πρόσθεσε.
Προωθούμε το όραμα μας για ένα επιχειρηματικό κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη ενδυναμώνει επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος με αυτοπεποίθηση ταχύτητα και ευελιξία κινούμενη λοιπόν σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ.Καζάς.
Επίσης ο κ.Καζάς ανακοίνωσε ότι θα προσφέρονται ειδικευμένες προσαρμοσμένες λύσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στις μοναδικές προκλήσεις και ανάγκες κάθε οργανισμού. Το δεύτερο εξάμηνο του 2025 θα λανσάρουμε και τους πρώτους μας ρομποτικούς σύμβουλους στους τομείς των χρηματοοικονομικών και της ενέργειας, με εξαιρετική προσαρμοστικότητα καθώς τα μοντέλα θα αναλύουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και θα προσαρμόζονται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες αγοράς και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη συμβάλλοντας στην βελτιστοποίηση των αποφάσεων τους και στην επίτευξη των στρατηγικών τους επιδιώξεων, ανέφερε.
Πέρα από τα οφέλη που θα δημιουργηθούν για τις επιχειρήσεις το Κέντρο αναμένεται να φέρει κοντά το βιομηχανικό τομέα με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ερευνητικά κέντρα προκειμένου να προωθήσει την γνώση και την έρευνα στους τομείς όπως της μηχανικής μάθησης. Μέσω αυτών των συνεργασιών επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε την ακαδημαϊκή έρευνα και να την μετατρέψουμε σε πρακτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες αγοράς, είπε κλείνοντας τπν χαιρετισμό του.