Στην εκτίμηση ότι η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο υπέρ των θυμάτων στα Τέμπη και το εισιτήριο των 15 ευρώ έχει γίνει «κερδοσκοπική» προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος εκπροσωπεί αρκετούς από τους επιβάτες των μοιραίων τρένων.
«Έγινε μια προσπάθεια να γίνει μια συναυλία η οποία εκφεύγει του πραγματικού σκοπού του σωματείου και γίνεται κερδοσκοπική. Δεν μπορεί κανένας να μιλά για λογαριασμό όλων» είπε στο MEGA ο κ. Μαρακάκης.
Όσον αφορά τη Μαρία Καρυστιανού ο δικηγορός είπε ότι «δεν την έχω γνωρίσει. Υπήρξε μια προσπάθεια από την αρχή, για σύσταση ενός σωματείου για να υπάρξει μια πιο συμπυκνωμένη φωνή και προσπάθεια. Έγιναν κάποιες ενέργειες για το σωματείο, στην πορεία του χρόνου το σωματείο έχασε αρκετά από τα μέλη του και υπήρχαν αρκετές από τις οικογένειες, μερικές εκ των οποίων εκπροσωπώ εγώ, που δε συμφωνούσαν, όχι με την κοινή αφετηρία, αλλά με τον τρόπο που ο καθένας κάνει τον αγώνα του και εν προκειμένω με τον τρόπο που η κυρία Καρυστιανού έκανε τον αγώνα της».
Μιλώντας περισσότερο για τις διαφωνίες ανάμεσα σε συγγενείς των θυμάτων, ο κ. Μαρακάκης είπε «αρχικά υπήρχαν αντιδράσεις που διάφοροι, δε φωτογραφίζω την κυρίαα Καρυστιανού, χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν τον σκοπό τους τις φωτογραφίες όλων, και των 57. Υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες από δράσεις κάποιων εκ των συγγενών που έκαναν την προσπάθειά τους για να φαίνεται ότι δεν εκπροσωπούν τους πάντες διότι δε συμφωνούσαν με τις συγκεκριμένες πρακτικές».
«Οι πρακτικές οι οποίες είχαν υιοθετηθεί, σε έναν βαθμό, αφορούσαν την καταβολή, τον οβολό δηλαδή, κάποιων χρημάτων από οποιονδήποτε θα συμμετείχε στο σωματείο ή στις δράσεις αυτές. Αυτό ήταν λογικό να ερεθίσει κάποιους από τους γονείς και να τους απομακρύνει. Αυτήν την στιγμή είναι υποπολλαπλάσιο το σύνολο των ανθρώπων που στηρίζουν το Σωματείο από το σύνολο των οικογενειών. Σχεδόν 50 από τις οικογένειες που έχουν χάσει παιδιά και εκατοντάδες από τους επιβάτες, 70 εκ των οποίων εκπροσωπώ εγώ, δεν είναι μέλη του σωματείου» πρόσθεσε ο κ. Μαρακάκης.
Κατά τον ίδιο, πάντως, «διχασμός δεν υπάρχει, ο σκοπός είναι ένας: να υπάρξει δικαίωση, να υπάρξει η δικαιοσύνη όχι έτσι όπως εννοείται από το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά πραγματική δικαιοσύνη».