Επτά κάλυκες συνέλεξαν οι αστυνομικές αρχές από τα ΚΤΕΛ Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, όπου το μεσημέρι της Τρίτης σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά δύο Τούρκων υπηκόων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα, ένας 39χρονος Τούρκος, συνοδηγός του οχήματος, τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από δύο πυροβολισμούς που δέχθηκε στο κεφάλι και στον θώρακα αντίστοιχα.
Ο οδηγός του οχήματος, επίσης Τούρκος 39 ετών, δεν φέρει κάποιο τραύμα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου δίνει κατάθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές παλαιότερα και όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές «τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη».
Το χρονικό της φονικής επίθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες, όχημα χωρίς πινακίδες, μαύρου χρώματος πλησίασε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Τούρκοι και το οποίο κινούνταν επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Από το άγνωστο όχημα κατέβηκε ένα άτομο και άνοιξε πυρ κατά των δύο Τούρκων που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια το όχημα, με άγνωστο ακόμη τον αριθμό των δραστών, αποχώρησε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι είδαν αστυνομικούς στο σημείο, τους οποίους και ενημέρωσαν για το περιστατικό.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Το περιστατικό σημειώθηκε μέρα μεσημέρι ενώ στον σταθμό των ΚΤΕΛ υπήρχε αρκετός κόσμος.
Αναμένεται η βαλλιστική εξέταση από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τύπος του όπλου και εάν αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.