Επιμένει το κρύο τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και μάλιστα αναμένεται και νέα πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διάστημα.
Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε μια ανάρτηση στην οποία κάνει αναφορά στην Τσικνοπέμπτη του 2004, «όταν ένα ισχυρό κύμα ψύχους και χιονιά, σάρωσε περιοχές της χώρας μας και από τα βόρεια. Έντονα επηρεάστηκε τότε και ο νομός Αττικής».
Μάλιστα, στην ανάρτησή του αναρωτιέται αν θα ζήσουμε κάτι ανάλογο και φέτος, τονίζοντας πως «το παγκόσμιο μοντέλο μας “ΗΡΑΚΛΗΣ” εδώ και αρκετές ημέρες μας μεταφέρει αρκετά έντονα ένα ιδιαίτερα ψυχρό σενάριο για τη χώρα μας τη νέα εβδομάδα».
Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
«Ήταν Τσικνοπέμπτη του 2004 και συγκεκριμένα 12 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ένα ισχυρό κύμα ψύχους και χιονιά, σάρωσε περιοχές της χώρας μας και από τα βόρεια. Έντονα επηρεάστηκε τότε και ο νομός Αττικής.
Λέτε 21 χρόνια μετά να ζήσουμε κάτι ανάλογο?
Το παγκόσμιο μοντέλο μας “ΗΡΑΚΛΗΣ” εδώ και αρκετές ημέρες μας μεταφέρει αρκετά έντονα ένα ιδιαίτερα ψυχρό σενάριο για τη χώρα μας τη νέα εβδομάδα. Η τάση αυτή διατηρείται και στα πρωινά στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο και μάλιστα το μεταφέρει κοντά στην Τσικνοπέμπτη. Παρακολουθούμε στενά αυτή την τάση και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες με πιο φρέσκα και περισσότερο σταθερά δεδομένα.
Προς το παρόν το κρατάμε σαν τάση!».
Διαδοχικά ψυχρά κύματα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας με μεγάλη ένταση
Παράλληλα, σε δεύτερη ανάρτησή του το απόγευμα της Τετάρτης (12/2), αναφέρει πως είναι εντυπωσιακά τα σενάρια του παγκόσμιου προγνωστικού συστήματος «Ηρακλής» για την επόμενη εβδομάδα καθώς «φαίνονται διαδοχικά ψυχρά κύματα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης να φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση».
Η ανάρτησή του
«Εντυπωσιακά τα σενάρια του παγκόσμιου προγνωστικού μας συστήματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” για την επόμενη εβδομάδα μιας και φαίνονται διαδοχικά ψυχρά κύματα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης να φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση.
Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται αυτή η εξέλιξη την οποία μέχρι στιγμής την παρακολουθούμε σαν ΤΑΣΗ περιμένοντας λίγες ημέρες ακόμα προκειμένου να περάσουν στο προγνωστικό μας σύστημα περισσότερα δεδομένα τα οποία θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μια πιο σταθερή εικόνα της προβλεπόμενης αυτής κατάστασης».
Ο καιρός την Πέμπτη (13/2)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα κεντρικά, τα νότια ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη και την Εύβοια. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Στα βόρεια θα φτάσει τους 9 με 11 βαθμούς, στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τους 13 με 15 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Ο καιρός στην Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη 15 βαθμούς.