Κόντρα Ανδρουλάκη – Φλωρίδη στη Βουλή: «Εκτέλεσε αποστολή Μητσοτάκη ο κ. Τριαντόπουλος»

«Παρέλαση αλαζονείας και υποκρισίας από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ» χαρακτήρισε τα όσα λέγονται στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Για την πρόταση δυσπιστίας δεν δίνετε απαντήσεις. Μας είπατε ότι στηρίζετε την ανακριτική για τον Τριαντόπουλο αλλά είναι αθώος. Τα ψέματά σας έχουν έναν περιοδικό χαρακτήρα σύμφωνα με τη στιγμή που διαμορφώνονται. Ήρθε σήμερα ένα email για να αποδείξει ότι δεν πήρατε το μήνυμα. Ψέματα λέγατε και ψέματα λέτε» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

«Ψέματα για μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Ζητώ αύριο από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει στη Βουλή το επίμαχο στοιχείο γιατί εμείς πιστεύουμε ότι εκτέλεσε αποστολή Μητσοτάκη ο κύριος Τριαντόπουλος πάνω από τα συντρίμμια των τρένων. Το πιστεύουν και εκατομμύρια Έλληνες» τόνισε.

«Ο κ. Τριαντόπουλος προσέφερε με τη στάση του αλλοίωση στοιχείων. Για αυτό προτείναμε την προανακριτική. Δε φτάνει μόνο αυτό. Τι ήθελε να πει ο Σκέρτσος ότι χάσαμε μία μάχη. Μια μάχη είναι μια τραγωδία με 57 νεκρούς;

Δεν έχετε ενσυναίσθηση, σεβασμό και είστε αμετανόητοι. Συνεχίζεται να λέτε ψέματα… Ένας φαύλος κύκλος που θα γίνει λαϊκό τσουνάμι εις βάρος της ΝΔ. Έχετε χάσει το μέτρο» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο επίμαχος σταθμάρχης από ποιος διορίστηκε; Ποιου στελέχους είναι γαλάζιο ρουσφέτι; Το κράτος είναι λάφυρο στα χέρια της παρέας του κυρίου Μητσοτάκη.

Επιτέλους πείτε την αλήθεια. Τι έκανε ο Τριαντόπουλος, ο απεσταλμένος Μητσοτάκη λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση. Αν αυτά που λέμε σας υποτιμούν, να δείξει ο κύριος Μητσοτάκης το επίμαχο email.

Αποτύχατε παταγωδώς και πρέπει γρήγορα να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν δεν παρουσιάσετε το επίμαχο email, με τους εκατοντάδες στις πλατείες. Έχετε 24 ώρες να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε το παιχνίδι της κοροϊδίας».

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Λέγατε για τους δίσκους και οι δίσκοι αποδείχθηκε ότι ήταν ανέγγιχτοι. Θα περιμέναμε συγνώμη του Ανδρουλάκη. Χθες η Βουλή συνέστησε προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει όλα τα στοιχεία. Κι εσείς θέλετε στην ολομέλεια στην πρόταση δυσπιστίας, να εξευτελίσετε αυτό που χθες ψηφίσατε.

Αν δεν γίνουν εκλογές, πώς θα φύγει ο Μητσοτάκης που λέτε; Ποιος θα αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη; Αντίθετα έχουμε 4 αρχηγούς που υπέγραψαν μία πρόταση δυσπιστίας, κανένας δε λέει ότι θα είναι πρωθυπουργός αλλά είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ 1, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 ο ΣΥΡΙΖΑ 3 -που είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου… 6 ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ που προέκυψαν γιατί αγνοείτε το βασικά κανόνα της δημοκρατίας:

Στη δημοκρατία χρειάζεται ανεκτικότητα και εσείς δεν ανέχεστε ο ένας τον άλλον και θέλετε να πείσετε ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσετε την Ελλάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε ξανά το λόγο, τονίζοντας:

«Η ιστορία του έθνους είχε 400 χρόνια οθωμανικής κατάκτησης, Τότε ήταν γνωστά τα γενιτσαρικά τάγματα που για να αποδείξουν στον Σουλτάνο ότι είναι πιστοί, έκαναν τις μεγαλύτερες σφαγές. Και σήμερα σε αυτή τη Βουλή υπάρχουν γενιτσαρικά τάγματα κύριε Φλωρίδη.

Δε ντρέπεστε; Υπουργός Δικαιοσύνης να λέει ότι καταθέσαμε δυσπιστία πέρσι για τα χαλκευμένα της Δικαιοσύνης…»