Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου ο επικεφαλής της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας» Πέτρος Ινιωτάκης, στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία Δασκαλογιάννη. Με σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη απευθύνει κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση.
Επίσκεψη στηνιχθυαγορά, τη λαχαναγορά και το αμαξοστάσιο
Στο μεταξύ χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Ινιωτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο της ΒΙΠΕ όπου λειτουργεί η λαχαναγορά και η ιχθυαγορά με τη νέα της μορφή «Κεντρική Αγορά Ηρακλείου», συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».
Η επίσκεψη αυτή είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για τον κ. Ινιωτάκη, αφού αυτός είχε πρωτοστατήσει, υλοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών, στη μεταφορά του χονδρεμπορίου ψαριών από το κέντρο της πόλης, στην οδό Καρτερού, στις εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ. Ο κ. Ινιωτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους χονδρέμπορους για το στρατηγικό σχέδιο το οποίο πρότεινε και πρέπει να υλοποιηθεί, για τη δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς τροφίμων από εμπόρους του Ηρακλείου.
Η αγορά τροφίμων θα είναι το τοπικό δίκτυο των εμπόρων που θα ανταποκρίνεται στον σκληρό ανταγωνισμό των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων τροφίμων.
Επίσης, ο κ. Ινιωτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την εικόνα της πόλης μας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας.
Η πρόταση του Π. Ινιωτάκη για τον πολιτισμό
Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον διάλογο και την ανάπτυξη οι δημοτικές παρατάξεις της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας» παρουσίασαν τις προγραμματικές τους θέσεις για τον πολιτισμό με έμφαση στην ανάδειξη της πολιτισμικής τοπικότητας.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, «στον σημερινό κόσμο της άκρατης παγκοσμιοποίησης, όπου οι λαοί είναι αντιμέτωποι με δραματικές προκλήσεις, είναι επιτακτική η ανάγκη επικαιροποίησης του ζητήματος της διάσωσης της πολιτιστικής μας μνήμης και κληρονομιάς, καθώς και η διάπλαση της σκέψης και το άνοιγμα των νοητικών οριζόντων των συνδημοτών μας μέσω της Τέχνης και της αισθητικής.
Με αυτό το δεδομένο, κεντρικός πυρήνας της σκέψης μας στον πολιτισμό είναι ο εκσυγχρονισμός της παράδοσής μας σε συνδυασμό με τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης μέσω μιας σειράς δράσεων, εκδηλώσεων και πρακτικών που θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την ανανέωση ή αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς για τον γηγενή πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο του νησιού και της χώρας μας γενικότερα.
Σημαντικότατη παράμετρος αποτελεί η αισθητική του δημόσιου χώρου, καθώς και η αναζήτηση και μετατροπή ακινήτων σε πολιτιστικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη καθώς και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του νέου Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου».