Αβάσιμα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό ο πληρεξούσιος δικηγόρος της.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κάνει λόγο για δήθεν είδηση που δημιούργησε δυσφημιστικές εντυπώσεις και τονίζει πως «η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!».
Ο κ. Δημητρακόπουλος επισημαίνει πως μετά από ένα χρόνο, δεν βρέθηκε στους υπολογιστές τίποτε αξιόποινο και υποστηρίζει ότι οι νόμιμες παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου αποδεικνύουν ότι τα χρήματα στο σπίτι της Καϊλή ανήκαν στον Παντσέρι.
«Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλά απο τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους. Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας», καταλήγει στη δήλωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση Δημητρακόπουλου
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ως ΕΙΔΗΣΗ … έρευνα στη κατοικία της οικογένειας της Εύας Καϊλή, δημιουργώντας εκ νέου εντυπώσεις δυσφημιστικές,που αναπαράχθηκαν χωρίς να έχουν βάση.
Θυμίζουμε ότι η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!
Με αφορμή αυτή την μεγάλη «αποκάλυψη», που θα την «ζήλευε» και ο Σέρλοκ Χολμς, λεκτέα τα κάτωθι:
1) Μετά από ένα χρόνο από τους κατασχεθέντες υπολογιστές δεν ανευρέθη τίποτε αξιόποινο, όπως ακριβώς και με τις αντίστοιχες κατασχέσεις στο Βέλγιο και ήταν αναμενόμενο.
2) Από τις νόμιμες παρακολουθήσεις και συνακροάσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι τα χρήματα,που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία της Καϊλή, ανήκαν στον Αντονιο Παντσέρι σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του,που ουδεμία σχέση είχε με την Ευρωβουλευτή
3) Η ανάκριση καρκινοβατεί εδώ και ενάμιση χρόνο,ενώ η αρμόδια ανακρίτρια αναλώνεται να εκδίδει διατάξεις,που απαγορεύουν στην Εύα Καϊλή τις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθως ακυρώνονται από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών ως προδήλως αντισυνταγματικές, πιθανώς για να αποσιωπηθούν τα αδιέξοδα μιας υπόθεσης που καταρρέει συμφωνα και με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
4) Η βελγική δικαιοσύνη έπαψε την έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Μαρόκου για διαφθορά, και επιπλέον ανακάλεσε τα εντάλματα σύλληψης για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων του Κατάρ. Η Ιταλική Δικαιοσύνη,που ασχολήθηκε παρεμπιπτόντως με την υπόθεση, απέρριψε ως αβάσιμες κατηγορίες ανάλογες με της Εύας Καϊλή, και, αφού εξέτασε τα ηχητικά ντοκουμέντα, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει διαφθορά παρά τα ψέματα του Παντσέρι κατόπιν εκβιασμών εις βάρος της οικογένειας του, και ενώ ο ίδιος είχε εξαρχής ομολογήσει, πως όφειλε να έχει δηλώσει τα χρήματα του και δεν έχει κανένας άλλος εμπλοκή.
Τι μένει τελικά από αυτή την υπόθεση ;! Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλά από τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους. Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας.