Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στις Κυκλάδες με διαδοχικές δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ τις τελευταίες ώρες σε Σαντορίνη και Αμοργό.
Πιο αναλυτικά, στις 11:00 κατεγράφη σεισμός 4,8 Ρίχτερ 25 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού, ο οποίος λίγο αργότερα αναθεωρήθηκε σε 4,9 Ρίχτερ, ενώ προηγήθηκαν άλλες δύο δονήσεις: 4,6 Ρίχτερ στις 10:36 25 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού και 4, 1 Ρίχτερ στις 10:56 10 Χλμ. ΒΒΔ της Ανάφης.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι χθες υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία από τους επιστήμονες για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες με τα δεδομένα να έδειχναν φθίνουσα πορεία, με τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα να είναι ασθενείς με 4,1 και 4,4 Ρίχτερ.
Επισημαίνεται ότι σήμερα θα συνεδριάσουν η επιτροπή σεισμικού κινδύνου και η επιτροπή ηφαιστειακού κινδύνου για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και να προχωρήσουν σε προτάσεις προς την πολιτεία.