Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Κεντροαριστεροί ψηφοφόροι τόσο από την παλιά όσο και από τη νεότερη γενιά κατέκλυσαν χθες το βραδυ  το Gazi Hall, για να ακούσουν τον ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ και υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκο Ανδρουλάκη, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με ευρωβουλευτές αλλά και νέους που ζουν στο εξωτερικό να μιλάνε για τον Νίκο Ανδρουλάκη και να αναφέρουν τους λόγους που τον στηρίζουν.

«Η πολιτική είναι μια προσφορά ανιδιοτελής» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, λέγοντας ότι την τελική απόφαση θα την πάρουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κεντροαριστεράς.

 

 

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη
“Καλούμε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, πλην του κόμματος του κ. Καμμένου, σε μια συμφωνία γραμμένη σε πέτρα» είπε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Αν δεν υπάρξει προγραμματική συμφωνία, προτιμάμε την αντιπολίτευση”.

«Εμένα η μάνα μου δεν με γέννησε ούτε υπουργό ούτε πρόεδρο.

Είμαι ένας από εσάς».

Διακόπηκε πολλές φορές από χειροκροτήματα και συνθήματα που φώναζαν «Νίκο μαζί στη νέα εποχή» για να απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης «ελπίζω στις 20 Νοέμβρη να μην με αφήσετε μόνο μου».

 

 

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ

Κόντρα Φώφης-Ανδρουλάκη

Φώφη και Νίκος στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Αυτό τουλάχιστον δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία «To The Point» για λογαριασμό της σελίδας myportal.gr .

Φώφη Γεννηματά

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Φώφη Γεννηματά διατηρεί το σταθερό προβάδισμά της, αλλά στη δεύτερη θέση οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να κερδίζει σταθερό έδαφος. Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν με ποσοστά που αγγίζουν το όριο του στατιστικού σφάλματος οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης. Πολύ χαμηλότερα βρίσκονται  οι Μανιάτης και Ραγκούσης, ενώ αμελητέα είναι η διείσδυση στους ψηφοφόρους του νέου φορέα για τους Γάτσιο, Τζιώτα και Πόντα.

Σε επίπεδο ποσοστών, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστά της τάξης του 24,5 %, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί με ποσοστό 16 %. Στο 12,9 % βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης και στο 12,6 % ο Γιώργος Καμίνης.

Ακολουθούν οι Γιάννης Μανιάτης με 5% και Γιάννης Ραγκούσης με 4,9%. Ο κ. Γάτσιος συγκεντρώνει 1.2%, ο κ. Τζιώτας 1% και ο κ. Πόντας 0,7%.

Νίκου Ανδρουλάκη
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 31 Οκτωβρίου έως και 3 Νοεμβρίου, ενώ αποτυπώνει την αρχική αίσθηση των υποστηρικτών Ανδρουλάκη, που έβλεπαν από την πρώτη στιγμή να περνούν στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας Γεννηματά και Ανδρουλάκης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως «παλάτζο» για το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται ο αριθμός των ψηφοφόρων, αλλά και το πολιτικό τους υπόβαθρο. Κι αυτό γιατί ένα ποσοστό της τάξης του 40 % από τη Δημοκρατική Συμπαράτακη κι ένα ποσοστό του 75 % από το Ποτάμι δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν καν να συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, οι αναποφάσιστοι φθάνουν σε ποσοστό το 21,1 %. Παρ’ όλα αυτά ωστόσο, ο τεράστιος αριθμός των ψηφοφόρων που γυρίζει την πλάτη στην εσωκομματική διαδικασία δείχνει, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, να γυρίζει την πλάτη και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα, ενώ τονίζει σε ποσοστό 76 % πως δεν αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ενώ όμως σχεδόν 8 στους 10 πολίτες υποστηρίζουν πως δεν ικανοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστοι από αυτούς βλέπουν ως λύση την εκ νέου στήριξη μιας προσπάθειας που γίνεται από την Κεντροαριστερά.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι ενδεικτικά της γενικότερης πολιτικής κατάστασης, αλλά και της μεγάλης ρευστότητας που υπάρχει, καθώς μια απλή αλλαγή στον αριθμό των συμμετεχόντων μπορεί να διαμορφώσει ένα νέο τοπίο και να φέρει τα πάνω κάτω στη διαδικασία. Ταυτόχρονα, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως ο πολιτικός πολιτισμός που υιοθετεί ως τώρα η Κεντροαριστερά έχει πιθανό ορίζοντα ζωής ως τις κάλπες της Κυριακής.

Κι αυτό γιατί αμέσως μετά, η σκληρή μάχη δύο διεκδικητών για την προεδρία (όποιοι κι αν είναι αυτοί) θεωρείται πως θα δημιουργήσει συνθήκες πόλωσης κι εσωτερικών εντάσεων. Ελπίδα όλων είναι βέβαια κάτι τέτοιο να μη συμβεί, αλλά θεωρείται σχεδόν αδύνατο.

Διαβάστε επίσης :