Η Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Σέβη Βολουδάκη, τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως ανέφερε, η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί συλλογική ευθύνη της κοινωνίας απέναντι σε κάθε θύμα που μπορεί να την υφίσταται. ” Σήμερα συζητάμε, με την Ενσωμάτωση αντίστοιχης σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας πως η κυβέρνηση θωρακίζει για μία ακόμα φορά τον θεσμό της οικογένειας και δίνει νέα εργαλεία στην κοινωνία να μην σιωπά. Το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μία ακόμη παρέμβαση της Κυβέρνησης που έρχεται να απαντήσει σε ουσιαστικές, σύγχρονες, κοινωνικές ανάγκες” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Βολουδάκη υπογράμμισε ότι με σειρά πρωτοβουλιών, όπως η αυστηροποίηση των ποινών ειδεχθών αδικημάτων, η στοχευμένη βελτίωση του πλαισίου του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας, της θέσπισης του panic button και άλλων, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η αντιμετώπιση του διεθνώς οξυμμένου προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας κατά των γυναικών και της παραβατικότητας ανηλίκων είναι μία από τις προτεραιότητές της.
Η Βουλευτής σημείωσε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις και η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης που διευκολύνουν κατά πολύ τη ζωή μας, έχουν επιφέρει και νέες μορφές ψηφιακής βίας, όπως την παρενοχλητική κυβερνοπαρακολούθηση, την κυβερνοπαρενόχληση, και το ¨Doxing” για τις οποίες και αυστηροποιείται το πλαίσιο ποινής.
Ακόμη, αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την προστασία των ανηλίκων και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας ανηλίκων με τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και της ποινικής δικονομίας που προβλέπουν την αυστηροποίηση των ποινών περί παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, η κ. Βολουδάκη σημείωσε: “Το να είσαι γονέας είναι χρέος, είναι ευθύνη, είναι κοινωνική αποστολή που, όταν αποφασίζεις να αναλάβεις, οφείλεις να κάνεις τα πάντα για να την φέρεις εις πέρας με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα”.
Τέλος, η κ. Βολουδάκη τόνισε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείο Δικαιοσύνης αποσκοπούν στην προστασία της γενετήσιας ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας όσων πλήττονται, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
“Σήμερα, κάνουμε ένα βήμα ακόμα, δημιουργούμε ένα ακόμα δίχτυ ασφαλείας ώστε η Πολιτεία να μπορεί αποτελεσματικότερα να προστατεύει τους αδύναμους και η κοινωνία να κατανοήσει ότι η προστασία αυτών που βάλλονται είναι ευθύνη όλων μας”.