Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή ο μικρός Παναγιωτάκης στην Αμαλιάδα αναφέρθηκε η μητέρα του παιδιού στην κατάθεση που έδωσε χθες Πέμπτη (14/11) στα στελέχη του Ανθρωποκτονιών.
Πληροφορίες του protothema.gr από καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως στην κατάθεσή της η γυναίκα περιέγραψε αναλυτικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε το παιδί χωρίς όμως να αφήσει σαφείς αιχμές σε βάρος της Ειρήνης Μουρτζούκου. Η γυναίκα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές με την κατάθεση της να κινείται στο πλαίσιο των προηγούμενων καταθέσεων που είχε δώσει.
Η έρευνα του Τμήματος του Ανθρωποκτονιών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μάρτυρες να καλούνται συνεχώς για νέες καταθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει και η μητέρα της Ειρήνης, μετά και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε δημοσίως σε βάρος της κόρης της.
Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, όλοι όσοι συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τις υποθέσεις των πέντε παιδιών πρόκειται να κληθούν για κατάθεση προκειμένου να διαλευκανθεί το τι ακριβώς συνέβη και τα βρέφη έφυγαν τόσο ξαφνικά από τη ζωή.
Την ίδια ώρα όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για το παρελθόν της 24χρονης Ειρήνης καθώς, όπως έγινε χθες γνωστό, είχε εμπλακεί σε δίκτυο απατεώνων που είχε ως κύριο μέσο δράσης την υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων και τη μεταφορά χρημάτων μέσω «μουλαριών». Ο ρόλος της στο κύκλωμα ήταν ουσιαστικά να εκχωρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά της με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η Ειρήνη Μουρτζούκου φέρεται να είχε παραχωρήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς της για τις συναλλαγές της οργάνωσης. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα από τα Δωδεκάνησα, που φέρονται να συμμετείχαν με παρόμοιο τρόπο.
Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αριθμούσε συνολικά 155 μέλη, λειτουργούσε από τα μέσα του 2022, με τα κέρδη της να ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 24 άτομα, ενώ η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 670 περιπτώσεις απάτης σε όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο συντονιζόταν από έναν βασικό πυρήνα 25 ατόμων, ενώ υποστηριζόταν από περισσότερα από 130 περιφερειακά μέλη, που συμμετείχαν είτε μόνιμα είτε περιστασιακά.
Σημαντικό ρόλο στη δράση της οργάνωσης έπαιξαν περισσότεροι από 1.200 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι παραχωρούσαν πρόσβαση στα μέλη της εγκληματικής ομάδας με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή. Αυτοί οι «δικαιούχοι», γνωστοί ως «money mules», διευκόλυναν τη μεταφορά και εκταμίευση των χρημάτων από τους λογαριασμούς των θυμάτων.