Δύο πρώην ποδοσφαιριστές της Εθνικής “σφάζονται” για μία μεζονέτα

Στις αρχές του φετινού Μαΐου ξαναβγήκε από τη… ναφθαλίνη η «βεντέτα» μεταξύ δύο πρώην διεθνών επιθετικών για ένα παλιό χρέος και ένα σπίτι στη Χαλκιδική.

Ο λόγος αφενός για τον Ζήση Βρύζα, με πολυετή καριέρα στη Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και συμμετοχή στην Εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004.

Αφετέρου για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, ενώ διακρίθηκε στην Εθνική, της οποίας υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (εναντίον της Νιγηρίας).

Έκτοτε ο πλειστηριασμός ανέβηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά οδηγήθηκε σε αναστολή τόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο όσο και για αύριο Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου που είχε αναπρογραμματιστεί.

Για το θέμα του πλειστηριασμού τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιώργου Βήτα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, που έχοντας ως αιτία μια οικονομική εκκρεμότητα προς εμένα, έχουν δει τα φώτα της επικαιρότητας κατά καιρούς, επιθυμώ να δηλώσω τα εξής:

Οι σχέσεις μου με τον Ζήση Βρύζα αριθμούν πάρα πολλά χρόνια. Εξακολουθούν και υφίστανται μέχρι σήμερα, όπως και η επικοινωνία μας, που δεν έχει διακοπεί σε κανένα χρονικό σημείο.

Η όποια οικονομική εκκρεμότητα μεταξύ μας, αφορά εμένα και τον Ζήση μόνον και δεν επιθυμώ καμία απολύτως κοινολόγηση και περαιτέρω παρουσίαση.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, ούτε εγώ ούτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος εμού ή του Ζήση Βρύζα, έχουμε προβεί σε οιαδήποτε δήλωση, πληροφόρηση, ανακοίνωση, θα πρέπει να λέει κάτι σε όλους αυτούς, που με βάση ένα δικαστικό γεγονός, ξεχειλώνουν πολλές φορές την πραγματικότητα και δημιουργούν μυθεύματα.

Η τακτοποίηση της εκκρεμότητας, ο τρόπος που αυτό θα γίνει, όπως και ο χρόνος που θα γίνει, αφορά εμένα προσωπικά. Δεν θα επανέλθω περαιτέρω για το θέμα αυτό, που για εμένα κλείνει εδώ και δεν επιθυμώ κάποια άλλη διευκρίνιση».

Η ιστορία της κόντρας

Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε το 2013, όταν με βάση το ιστορικό της υπόθεσης ο Ζήσης Βρύζας δανείστηκε από τον Σαλπιγγίδη 65.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται δεν του τα επέστρεψε ποτέ.

Η αντιπαράθεση έφτασε στα δικαστήρια, όταν ο Σαλπιγγίδης κατέθεσε αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του, η οποία εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαίωνε.

Κάπως έτσι μπήκε στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η μεζονέτα που διατηρεί ο Βρύζας στη Χαλκιδική. Τον Ιούνιο του 2019 έγινε κατάσχεση για 97.232,38 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, κατά του Ζήση Βρύζα και υπέρ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το πρώτο σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο χτύπησε στις 15 Ιανουαρίου 2020, με τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, όμως, όπως αποκάλυψε το newmoney, η «βεντέτα» επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς για τις 31 Μαΐου 2024 είχε προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Ζήση Βρύζα ως οφειλέτη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως επισπεύδοντα.

Το ακίνητο όμως δεν βγήκε τελικά στο σφυρί αφού ο πλειστηριασμός ανεστάλη, δημιουργώντας την αίσθηση ενός άτυπου συμβιβασμού.

Ωστόσο, το εν λόγω ακίνητο πήρε πάλι το δρόμο προς το σφυρί για τις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι η διαδικασία ανεστάλη. Στις 11 Οκτωβρίου ανέβηκε όμως ξανά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 18 Δεκεμβρίου. Όπως αποκαλύπτει το newmoney, τις τελευταίες ώρες ο πλειστηριασμός οδηγήθηκε και πάλι σε αναστολή.

Όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς, είχε οριστεί σε 200.000 ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 20% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του αρχικού πλειστηριασμού.

Η μεζονέτα με θέα θάλασσα

Πρόκειται για μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (αποθήκη – γκαράζ), εμβαδού του υπογείου βοηθητικού χώρου (αποθήκης – γκαράζ) 25,93 τ.μ., εμβαδού της ισόγειας κατοικίας καθαρού 25,93 τ.μ., που αποτελείται από ένα ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα δωμάτιο, ένα λουτρό WC και τη σκάλα καθόδου προς το υπόγειο.

Η κατοικία ανήκει σε ένα συγκρότημα ισόγειων κατοικιών με υπόγειο, που αναπτύσσεται επί αγρού συνολικής έκτασης 4.157,48 τ.μ., και βρίσκεται στη θέση «Ζαντραχι» ή «Τηγάνι Ράχη» της Κοινότητας Αφύτου, της Δ.Ε. Κασσάνδρας, του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ειδικότερα, το ακίνητο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος κατοικιών με την επωνυμία «Γαλανό», σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας και 1 χλμ, πριν από τη διασταύρωση της Αφύτου.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η μεζονέτα είναι δεύτερη από τη θάλασσα. Ακόμη, είναι πανταχόθεν ελεύθερη, διαμπερής, διαθέτει μεγάλους εξώστες στην έμπροσθεν και οπίσθια πρόσοψη, σύγχρονου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής. Επιπλέον, είναι επενδεδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα (πέτρα Αφύτου) και διαθέτει κεραμοσκεπή.

Περαιτέρω, διαθέτει ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο – περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο (500τ.μ., περίπου), περιποιημένο και διαστρωμένο με πλακίδια, εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, διαμορφώσεις από γκαζόν και φυτεύσεις. Έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό στην πρόσοψη και φαίνεται πως διαθέτει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο, ευρισκόμενη στο ύψωμα (βραχώδη όγκο) της Αφύτου.

Όπως σημειώνεται, το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση από αποθήκη σε κατοικία και βρίσκεται σε στάθμη ισογείου (ξεμπάζωμα), το ισόγειο έχει γίνει 1ος όροφος, ενώ υφίσταται πέργκολα με κεραμοσκεπή στη στάθμη του ισογείου (πρόσοψη). Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ισόγειο φαίνεται πως καταλαμβάνει επιφάνεια εμβαδού 70τ.μ. (υπέρβαση 45 τ.μ. περίπου), ενώ ο 1ος όροφος 55 τ.μ. περίπου (υπέρβαση 30 τ.μ.). Επίσης, υφίσταται προσθήκη αποθήκης εμβαδού 4 τ.μ., περίπου, στην πίσω πλευρά και συνολικά διάσπαση όγκου του όλου κτιριακού συγκροτήματος (δεν είναι συνεχόμενες οι κατοικίες).

Ως εκ τούτου, το συνολικό εμβαδόν της μεζονέτας φτάνει στα 125 τ.μ. (70 τ.μ. ισόγειο + 55 τ.μ. ο 1ος όροφος). Ο περιβάλλων χώρος του συγκροτήματος έχει ωραία διαμόρφωση με φυτεύσεις και πλακοστρώσεις, περιμετρική περίφραξη με ψηλό τοιχίο από μπετόν, πόρτα ασφαλείας, κλπ.

Με βάση τα παραπάνω, είναι άγνωστο αν το ακίνητο θα ανέβει ξανά για πλειστηριασμό ή θα βρεθεί κάποιος συμβιβασμός…

Πηγή: Newmoney.gr